DURMAK YOK!..

AKP on yıldır iktidarını, yoksul halka rüşvet dağıtarak,onları, ”Türkiye büyüyor,zenginleşiyoruz” diye avutarak,buna Kanmayanları  da  korkutarak sürdürüyor.Silivri,Hasdal  zindanları,AKP’nin Türkiye ve Türk milleti üzerinde oynadığı oyunları bozmak isteyenlerle dolu.

Erdoğan korkuyor.Bu yüzden  kendini 1000 kişilik polis ordusuyla koruyor.Gideceği herhangi bir ile,askerler ondan önce gidip mevzileniyor.
Bir siyasinin gerçek kimliği,oyları arttığında ortaya çıkarmış.Erdoğan’ın oyları arttıkça yüzündeki mas-ke düşüyor;içindeki otoriter eğilim  uygulamalarına yansıyor.O,kafasındaki karanlık Türkiye’yi kurmaya çalışırken,uyguladığı zenginden yana ekonomik politikalarla da hayatı yaşanmaz kılıyor.Ülkede yoksulluk arttıkça baskılar da artıyor.Parasız öğretim isteyen öğrenciler,haksızlıklara direnen aydınlar,zulmü eleştiren yazarlar hapishanelere tıkılıyor.Şu anda ülkede 90 gazeteci,500 üniversite öğrencisi,55’i general olmak üzere 253 subay ve onlarca aydın tutuklu.
Erdoğan’ın,yarattığı yoksulluğu halka dağıttığı sadaka kabilinden yardımlarla gizlemeye çalışırken sık sık gündem değiştirmesi ve herkese,her kesime  çatarak hır gür çıkarması,yarattığı bu yoksulluğu gizlemek istemesindendir.

AKP iktidara geldiğinde 1 kg et 5tl idi,şimdi 30tl.Bir lt benzin 160 kuruştu şimdi 500 kuruş.Devletin borcu 240 milyardı şimdi 550 milyar .Çiftçinin borcu 5 milyardı şimdi 23 milyar lira.
 AKP yatırım yapmıyor;üretmiyor.On yılda tek fabrika yapmadı.Ülke ekonomisini Arap dolarlarıyla ve emperyalist spekülatörlerin sigorta,banka,AVM,iletişim,borsa gibi alanlara yatırdığı sıcak paralarla ayakta tutuyor.
AKP sadece son bir yılda doğalgaza % 55,elektriğe % 40,akaryakıta %49 zam yaptı.Yatırım yapmayan,reel ekonomik hayatı öldüren AKP döneminde Türkiye,kasaplık hayvan;ot,sap,saman ithal eder oldu.Sermayesi yabancı para olan AVM‘ler ithal  yağ,un,şeker,elma,balık,et,süt,bulgur,pirinç vs.ile  doldu.
Ülkede yoksulluk hızla arttı.Aç insan sayısı 10,yoksul sayısı 20 milyonu buldu.Anadolu’da takasla alış veriş dönemi başlarken Erdoğan ve çevresi lüks

ve şatafata daldı. Devlet parasıyla şahsına aldığı 6. Uçağına doldurduğu aile efradıyla dünyayı dolaşıyor.Bir Bakan’ının oğlu,geceliği 20 bin dolarlık süit otel odalarında kalıyor.Ülkede çöplerden yiyecek arayanların sayısında artış gözlenirken o Mısır’a,  Libya’ya,Somali’ye,Myanmar’a halkın paralarını hibe olarak dağıtıyor.Suriyeli teröristlere milyon dolarları akıtıyor;sırf adından söz ettirmek için İMF’ye 5 milyar dolar veriyor. TBMM’deki odasını yeniden tefriş için 330 milyar harcıyor.Son bir yılda örtülü ödenekten  bir milyar harcıyor.

Son on yılda ülkede fuhuş,hırsızlık,rüşvet,sahtecilik,dolandırıcılık arttı.Daha da vahimi,Atatürk heykellerine saldırılar arttı.Eğitim-öğretim medrese düzenine çekildi.Ders kitaplarından ve milletvekili yemininden Atatürk’ün adı silindi.Gençliğe Hitabe okul duvarlarından indirildi.
Bütün bunlarla yetinmeyen ve hızını alamayan Erdoğan CHP’ye, “bu ülkeye Atatürk heykelleri diktiniz” diye ateş püskürüyor.
Son yıllarda ülkede anti-depresan kullananların sayısında % 160 artış olması boşuna değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi