İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

EMPATİ YAPMAK

Empati;bir başkasının duygularını içinde bulunduğu durumu ya da davranışlarındaki motivasyonunu anlamak ve içselleştirmek demektir.Başka bir tanımla da,bir insanın kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygularını düşüncelerini doğru olarak anlamaktır.
Ülkemizi 10 yıldır yönetenler Türk toplumuna empatiyi sempatiyi unutturmuş insanların birbirine kin ve nefretle baktığı en küçük bir davranışta sözde tartışmada kavgaya hazır saldırgan huzursuz antipatik bireyler haline getirmiştir.
Muktedir yazılı ve görsel medyada,bir gün barış,demokrasi açılım mesajları verirken ertesi gün halkı tahrik eden kardeşi kardeşe düşüren din mezhep etnik kökenlerine göre insanları ayrıştıran kişi özgürlüklerine özel yaşama müdahale ederek sürekli kavgacı bağırıp çağıran insanları korkutan bir görüntü sergilemektedir.
Gezi parkı olaylarının tırmanması ülkenin her yanındaki sivil itaatsizlik hep bu öfke korku ve kin imparatorluğunun şişkin egoların tek adam tek hakim tek irade ve tek muktedirliğin sonucudur.

Bir çok gencin ölümüne sakat kalmasına yaralanmasına sebep olmadan ve dünyaya anti demokratik uygulamalar yapan bir diktatör görüntüsü vermeden önce küçük bir EMPATİ yapmak
yeterliyken bunu bile halkına çok görenler ve hatta insanları gazdan adam haline getiren orantısız güç kullanan yanında elleri sopalı yardımcılar veya illegal görev yapanlarla birlikte gençleri öldürenlerin kahramanca savaştıklarından bahsedip milletin vergilerinden maaş alanlara başarı ikramiyesi vererek empati,sempati bir kez daha antipatiye dönüştürülmüştür.

Her gün ülkemizin bir parçasının elimizden nasıl kayıp gittiğini açılım sevdasına seyrediyoruz. Açılım diye yola çıkanların açtıkları bohçadan bölünmüş Türkiye çıkıyor.
Yerel yöneticilerini Polis teşkilatını kurmaya başlayanların pervasızlığına İmralı sakinini eyaletlere bölünmüş ülkenin ikinci muktediri yapma gayretlerine dur diyecek olan önümüzdeki seçimde millettin tercihi olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlyas Öztekin Arşivi