Abdullah Gül Parkı’na ithal ağaçlar dikildi

Abdullah Gül Parkı’na ithal ağaçlar dikildi
İnşaatı devam eden 86 bin metre karelik Abdullah Gül Parkı için yurt dışından getirilen 7 bin çeşit ağaçlardan ilkini Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu bizzat kendisi dikti.

Kadıoğlu ilk ağaçları dikti

 

Esenyurt Atatürk Mahallesinde bulunan ve içinde her türlü sosyal, kültürel, sportif hizmetlerin olacağı Abdullah Gül Parkı için ilk ağaçlar dikildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Bitki Bahçesi olarak projelendirilen dev parkta Fıstık Çamı ve Ihlamur ağacı dikerek toprak attı.

 

İnşaatı devam eden 86 bin metre karelik Abdullah Gül Parkı için yurt dışından getirilen 7 bin çeşit ağaçlardan ilkini Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu bizzat kendisi dikti. Kadıoğlu beraberinde, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve Birim müdürleri de ağaç dikme faaliyetine katıldı.

 

Projede yok yok !

Toplam 86 bin metre kare alanda yapılan Abdullah Gül Parkı projesinde, 6 adet kapalı sosyal tesis bulunmaktadır. Kapalı tesislerde Basketbol, Voleybol, Alan Tenisi, Fıtness alanları yer almaktadır.

Kapalı spor alanları dışında açık spor alanları, geniş yürüyüş ve koşu alanı, çocuk oyun alanları, piknik alanı, seyir terasları, 5000 bin metre kare gölet ve ışıklandırmalı şelale, yaşlılar evi, Biyolojik gölet,  restaurant, cafe, kütüphane, tuvaletler, engelliler parkı, güvenlik sistemleri, teknik merkez ofisi ve araçlar için geniş otopark alanı proje içinde yer almaktadır.

 

Köşk’de içinde yer alıyor

60 bin metre kare yeşil alan olarak planlanan Abdullah Gül Parkı’ında 7 bin ağaç, 20 bin çalı, 50 bin yer örtü bitkisi, 28 bin metre kare Geotekstil duvar imalatı ve giydirme cephesi kullanılacaktır. Ayrıca dev park projesi içinde, minyatür Cumhurbaşkanlığı Köşkü’de yer almaktadır.          

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum