Başbakan şehit sayısını açıkladı

Başbakan şehit sayısını açıkladı
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün içerisinde bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Diyarbakır Valiliği saldırıyı PKK'nın üstlendiğini açıkladı. Başb
Merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi'nde içerisinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına saat 08.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı yapıldı.

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada "Bu sabah 08.00 civarında Diyarbakır'da bölücü terör yapacağını yaptı. Alçak yüzünü tekrar gösterdi. Çevik kuvvetin konuşlandığı noktaya, çocukların da olduğu bölgede bomba yüklü araç patlatıldı. 8 vefat var; 2 polis, 1 teknisyen olmak üzere, 5 vatandaş hayatını kaybetti, 1 terörist de ölü ele geçirildi. Hastanede 100'ün üzerinde yaralıdan 93'ü taburcu oldu. Bu insanlık dışı alçakça saldırıyı milletçe lanetliyoruz" dedi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ SALDIRIYI PKK’NIN ÜSTLENDİĞİNİ AÇIKLADI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bomba yüklü araçla  gerçekleştirilen saldırıyı terör örgütü PKK'nın üstlendiği bildirildi.

 Valilikten yapılan açıklamada, Bağlar ilçesi Aydın Arslan Bulvarı'nda  Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, vatandaşların ve  öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede saat 07.53'te saldırı  yapıldığı anımsatılarak, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba  yüklü araçla bir patlama gerçekleştirildiği anlaşılmıştır." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.