Foça'da Mülteci Faciası: 12 Ölü, 12 Kayıp

Foça'da Mülteci Faciası: 12 Ölü, 12 Kayıp
İzmir'in Foça İlçesi, Aslanburnu Mevkisi'nde kaçakları taşıyan lastik bot alabora oldu, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi öldü, 12 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
İzmir'in Foça ilçesinde, kaçkalrı taşıyan bot alabora oldu, 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin aranma ve kurtarılmasına devam edildiğini bildirdi. Hava ve denizden seferber olan ekipler, 26 kişiyi sağ salim limana çıkardı

DENİZ CAN YELEKLERİ GÖRÜLDÜ

Bugün saat 07.00 sıralarında Sahil Güvenliği arayan balıkçılar, Foça Aslanburnu Mevkisi'nde denizde can yelekleri gördükleri ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin cesedine ulaştı.

HİPOTERMİ GEÇİREN KADIN HASTANEYE KALDIRILDI

Büyük bölümü Suriyeli 1 kişi ise Sahil Güvenlik botuna alınarak kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar Foça Balıkçı Barınağı'na getirildi. Kaçaklar arasındaki, soğuk havada hiportermi geçirdiği belirlenen yetişkin 1 kadın, Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


2 KAÇAĞA AMBULANSTA İLK MÜDAHALE YAPILDI

Biri kolunda kırık olan, diğeri ise şokta olduğu anlaşılan 2 kaçağa sağlık ekipleri tarafından hazır bekletilen ambulansta ilk müdahale yapıldı.


19 KAYIP İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kaçakların ifadelerinden, kayıp olduğu tespit edilen 12 kişi için ise arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

LASTİK BOTLA DENİZE AÇILDIKLARI SANILIYOR

Kaçakların, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçebilmek için İzmir'in Dikili ilçesi kıyılarından lastik botla denize açıldıklarının sanıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.