HAFIZ MUSTAFA EFENDİ VEFAT ETTİ

HAFIZ MUSTAFA EFENDİ VEFAT ETTİ
Esenyurt’ta uzun yıllardır ikamet eden, dini ve ilmi kimliğiyle tanınan Hafız Mustafa Özgür ilerleyen yaşı nedeniyle vefat etti.

Çevresinde Şeyh Hafız Mustafa Efendi olarak bilinen Mustafa Özgür, 1938 yılında Kars’ın Susuz ilçesinde dünyaya geldi. Hafız Mustafa Efendi çocukluk dönemlerinde hafızlığa başlayarak, ünlü hocalardan ve âlimlerden aldığı eğitimler ile birçok cami ve mescitlerde hafızlık görevinde bulundu. Türkiye ve dünya çapında tanınan ve bilinen Hafız Mustafa Efendi aynı zamanda Kadiriler Tarikatının lideri olarak bilinmektedir.

Hafızlık ve hoca olarak görev yaptığı yıllar boyunca binlerce talebe yetiştirmiş ve İslam dini için binlerce mürid kazandırmıştır. Mustafa Özgür bu manevi hizmetlerine 1993 yılında kurduğu ÖZGÜR VAKFI’ nı da ekleyerek Müslümanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma hizmetlerinde de öncülük etmiştir.



İstanbul Esenyurt’ta ikamet eden Hafız Mustafa Efendi burada Kadiriler Mescidini kurmuş ve aynı ilçede yerleşik olarak yaşamıştır. Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinde binlerce müridi bulunan Hafız Mustafa Efendi vefatı ile sevenlerini yasa boğdu.

11 çocuk babası ve 76 yaşında olan Şeyh Hafız Mustafa Özgür önceki gün ikamet ettiği Esenyurt, Balıkyolu’nda hakkın rahmetine kavuştu. Hafız Mustafa Efendi’nin cenazesi 26 Ekim Pazar günü öğle namazına müteakiben Esenyurt Balıkyolu Yeşil Cami’den kaldırıldı.              

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.