KAZA MI, SABOTAJ MI?

KAZA MI, SABOTAJ MI?
Silivri’de bir günde iki ayrı bölgede çıkan yangında 17 dönüm orman yandı kül oldu. Yangının kasten mi yoksa kaza ile mi çıkartıldığı yetkililer tarafından soruşturuluyor.

Silivri’nin Çeltik ve Büyük Çavuşlu Mahallelerinde çıkan yangında 17 dönüm orman arazisini yandı kül oldu. Her iki bölgede de çıkan yangının sebebi henüz bilinmezken, sabotaj olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmaları neticesinde ise Çeltik ve Büyük Çavuşlu ormanında çıkan yangın güçlükle kontrol altına alındı. 

ÇIKIŞ SEBEBİ BELLİ DEĞİL

Çeltik Mahallesi, Yarma Tepe mevkiinde, Silivri Orman İşletme Şefliğine ait orman arazisinde çıkan yangında 10 dönüm orman kül olurken, yine aynı gün içinde Büyük Çavuşlu Ahmet Fakı Türbesi mevkiinde hazineye ait  30 bin dönüm ormanlık alanın 7 dönümü yandı.  Her iki yangın içinde bölgeye çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edilirken, helikopter ile havadan da yangın söndürme çalışmaları yapıldı. Aşırı rüzgarın etkisiyle güçlükle kontrol altına alınan orman yangınlarının, çıkış sebebi ise henüz bilinmiyor.




ORMAN ŞEFLİĞİNİN ORMANI YANDI!

Çeltik mahallesinde Silivri Orman İşletme Şefliğine ait orman arazisinde çıkan yangında 10 dönüm orman yandı kül oldu. Araç ve yaya trafiğinin olmadığı ormanlık bölgede çıkan yangın, kafalarda soru işareti yarattı. Araçlar ve yayalar tarafından çok sık kullanılmayan ormanlık arazide çıkan yangın kontrol altına alınırken, çıkış sebebiyle ilgili de yetkililer tarafından inceleme başlatıldı.

HAZİNE’NİN 7 DÖNÜM ORMANI YANDI

Yine aynı gün ve saat içerisinde Büyük Çavuşlu’da da orman yangını meydana geldi. Araç ve Yaya trafiğinin olmadığı, araçların dahi güçlükle girebildiği ormanlık alanda çıkan yangından Hazine’ye ait 30 bin dönüm orman arazisinin 7 dönümü yandı. Yangını duyan Büyükçavuşlu’lu vatandaşlar olay yerine gelerek, bir hafta içinde birkaç kez aynı bölgede bulunan ormanlık alanlarda yangın çıktığını ve bu yangınların rant için çıkartıldığını ileri sürdüler.



Şeker;  Sabotaj olabilir?  

Özellikle Değirmenköy- Büyükçavuşlu bölgesinde hazineye ait 30 bin dönümün üzerinde ormanlık alanın bulunduğunu söyleyen Besim Şeker isimli bir vatandaş; “ TOKİ Bu bölgeden çok ciddi yerler aldı. Gümüş ailesine ve büyük arazileri olan ailelerin yerlerini aldılar. Buralara konut yapılacakmış. Hatta Üniversite bile yapılacağı söyleniyor.  Bundan birkaç hafta önce Büyükşehir Yetkilileri buralarda gelip ölçüm yaptılar. Son bir haftadır özellikle hazineye ait ormanlık alanların çeşitli noktalarından yangınlar çıkıyor. Buralar araçların ve insanlar için çok işlek yerler değil.  Araç bile bu ormanlık alana zor giriyor. Sık sık çıkan bu yangınlar rant için bilinçli olarak da çıkartılıyor olabilir. Bölge halkı olarak sık sık yaşanan bu yangın olayları bizleri de tedirgin ediyor. Yazık günah yemyeşil ormanlarımız gözümün önünde yanıp kül oluyor” dedi.

ÖZEL HABER / FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.