Seçmen listesinde adınız var mı?

Seçmen listesinde adınız var mı?
YSK seçmen sorgulama ve seçmen listelerini erişime açtı. 1 Kasım erken seçimleri için YSK seçmen sorgulama ekranı ve seçmen listeleri ysk.gov.tr'de.
Yüksek Seçim Kurulu-YSK, 1 Kasım Erken Seçimleri için seçmen listelerini muhtarlıklardan ve internetten online olarak askıya çıkardı.

YSK seçmen sorgulama ekranına ve YSK seçmen listelerine vatandaşlar ysk.gov.tr adresinden 10 Eylül 2015 Perşembe gününe kadar ulaşabilecekler.

Online seçmen sorgulama yapmak istemeyen vatandaşlar yine 10 Eylül 2015 tarihi akşam saat 17.00'a kadar bağlı bulundukları muhtarlıklardan seçmen listelerini kontrol edebilecekler.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı seçim takvimi kapsamında, muhtarlık bölgesi askı listeleriyle tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı.

Yurt dışı seçmen kütüğü "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edildi ve askı listelerine itirazlar başladı.

Gümrük kapılarında görev yapacak geçici gümrük kapısı seçim kurullarının oluşturulması çalışmalarına da başlandı.

YSK'nın "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtları da sorgulanabilecek.

SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Seçmen sorgulama için yukardaki linke tıklayınca aşağıdaki gibi bir panel ekrana geliyor. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC numaranızı yazın. Resim sorgulama bölümündeki şifreyi ekrana girmeyi unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.