Silivri’de Kutlu Doğum etkinlikleri start aldı

Silivri’de Kutlu Doğum etkinlikleri start aldı
Silivri Müftülüğü tarafından Uğru Mumcu meydanında halka İslam dünyasının peygamberi Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar dağıtıldı

Silivri Piri Paşa Camiinde Peygamber efendimiz için okutulan mevlidi şerifin  ardından İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş ve Müftülük görevlileri vatandaşlara pilav ikram etti.  

Müftü Çatmakaş; Milletimiz Peygamberimizi iyi tanısın ve hayatını ona göre şekillendirsin

Silivri Uğur Mumcu meydanında kurulan standta  müftülük tarafından vatandaşlara Gül ve Peygamber efendimizin hayatını anlatan kitap hediye edildi. Meydan Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş ve Müftülük görevlileri de hazır bulundu. Kutlu Doğum Haftası  ve etkinliklerle ilgili bili veren Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş; “Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri Peygamber Efendimizin doğumunu her yıl çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu senede inşallah önemine binaen Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet konulu konferanslar paneller Türkiye genelinde hatta dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İlçemizde de inşallah bu akşam 20.30’da Palmiye Düğün Salonunda İstanbul İl Müftümüz Prof.Dr. Rahmi Yaran hocamızın katılımıyla bir konferans verilecektir. Silivri’deki tüm kardeşlerimiz davetlidirler. Hepsinden öte bir değişiklik olsun diye Bilal Göregen’de iştirak edecek programımıza biraz renk katacak. Gönlümüz arzu ediyor ki Peygamberimizi Milletimiz insanımız iyi tanısın ve hayatını ona göre şekillendirsin. Kutlu doğumun tüm milletimize ilçemize hayırlar getirmesini kalbimden niyaz ediyorum ”dedi.

Haber/ Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.