Son dakika haberi: İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İşte o tarih

Son dakika haberi: İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İşte o tarih
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre bugün Sinop, Amasya, Çorum, Samsun, Rize, Trabzon, Ordu, Tokat, Gümüşhane, Artvin, Ardahan'da kar yağışı görülecek. Türkiye önümüzdeki hafta ise yeni bir soğuk hava ve kar yağışı dalgasının etkisi altına gir


Meteorolojinin uzun vadeli tahminlerine göre yarın (Perşembe) azalacak olan hava sıcaklığı cuma gününden itibaren yükseliyor. Sıcaklıklar salı gününden itibaren ise düşmeye başlanıyor. 13 Aralık Salı günü yurdun büyük bölümünde kar yağışı bekleniyor. Aynı gün İstanbul'da da karla karışık yağmur olasılığı var. 

Son dakika haberi: İstanbulda kar ne zaman yağacak İşte o tarih

Son dakika haberi: İstanbulda kar ne zaman yağacak İşte o tarih

14 ARALIK'TA KAR VAR

14 Aralık çarşamba günü İstanbul'da daha fazla kar yağışı bekleniyor. Aynı gün yurdun yine büyük bölümünde kar yağışı, buzlanma ve don uyarısı var. 

SICAKLIKLAR DA YAĞIŞ DA NORMALLERİN ALTINDA

CNNTürk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli ise aynı konuda özetle şu yorumu yaptı: Bu hafta sonu sıcaklıklar artıyor, ardından soğuk hava geliyor. Ayın 13, 14'ünden itibaren sıcaklıklarda sert bir düşüş var. Önce Marmara'da, Karadeniz'de ardından iç bölgelerde sıcaklık düşecek. Sıcaklıklar normallerin biraz altında ama yağış da normallerin biraz altında. Bu bize şunu anlatıyor. Kar yağışlarımız biraz daha fazla olabilir oransal olarak gelen yağışlara göre. Ama yağışın kendisi biraz daha az olacak gibi. Ocakta belki bir değişim olabilir. 

Sürmeli, "İstanbul'a kar yağışı ne zaman sorusu üzerine ise "Ayın 13, 14'ünden itibaren olasılık var" diye yanıt verdi. 

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.