Tepekent’te bir orman yükseliyor

Tepekent’te bir orman yükseliyor
İstanbul’da metrekarede en fazla yeşil alana sahip Tepekent’te ağaç dikme şenliği düzenlendi. 2 milyondan fazla ağaca sahip olan Tepekent, dikilen 2000 ağaçla yeni bir ormana kavuştu.

Tepekent Kent Konseyi'nin organize ettiği ağaç dikme şenliği büyük ilgi topladı. Tepekent Çocuk Ormanı adı verilen proje kapsamında ağaç dikme şenliğine Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Küçüksavaş katıldı. Etkinlik kapsamında; Tepekent Yönetim Kurulu Başkanı  Emre Saltık, Türkiye'nin ilk ekolojik kenti Tepekent'e ve doğaya verdiği destekten ötürü, Büyükçekmece Belediye Başkanı  Hasan Akgün’e ve çalışmaları ile Tepekent Çocuk Ormanı'nı hayata geçiren Tepekent Kent Konseyi'ne teşekkür etti.

Katkılarından dolayı Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e plaketini Haber1 Genel Koordinatörü ve Tepekent Kent Konseyi Başkanı Bülent Kılınç verdi.  Konuşmasında, hedeflerinin daha yeşil, daha güzel ve daha uygar bir Tepekent olduğunu söyleyen Kılınç, Türkiye’nin ilk ve en büyük ekolojik kentinde insanı ve doğası ile hayatı zenginleştirmeye devam edeceklerini, yeni projelerle çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini söyledi.

Sosyal sorumluluk projeleri ile çevre ve doğaya katkı sunan Tepekent Kent Konseyi, demokratik işleyişi ile de  diğer tüm kentlere örnek model oluşturuyor. Program akışında katılımcılar Tepekent içinde yer alan birçok yabani kuş türüne de ev sahipliği yapan gölet bölgesinde gezdi.

Tepekent Çocuk Ormanı’nın hayata geçtiği bu ilk günü Tepekent Doğa ve Çevre Günü olarak ilan eden Hasan Akgün,  “Her yıl bu anlamlı günde tüm Tepekentliler ve doğaseverlerle bir arada olmak ve yürüyüş yapmaktan gurur duyuyorum'' dedi.

Gölet çevresinde Tepekent üyeleri gençler ve çocuklarla  yaptığı yürüyüşte, Tepekent Yönetim Kurulu Başkanı Emre Saltık'a ve Tepekent Konseyi Başkanı Bülent Kılınç'a, gölet bölgesinde zaten bir cennet olan  bu alanın yürüyüş parkuru, dinlenme ve seyir alanları gibi doğal hayata uyumlu düzenlemelerle tüm Tepekentlilerin hizmetine açılacağı sözünü verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.