'Yeşil Çatalca' İçin Öğrenciler kenetlendi

'Yeşil Çatalca' İçin Öğrenciler kenetlendi
Yemyeşil doğası, tertemiz havasıyla İstanbul denildiğinde akla ilk gelen ilçe Çatalca'da doğayı çevre projeleri ile koruyan Başkan Cem Kara, Geri Dönüşüm Projesi'nde dereceye giren okulları ödüllendirdi.

 Çatalca'nın doğasını korumak, Çatalcalıların daha temiz bir ilçede yaşamasını sağlamak adına belediyenin tüm imkanlarını seferber eden Başkan Cem Kara, geri dönüşümün arttırılması ve doğaya zarar veren atıkların toplanması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 Tonlarca Atık Toplandı, Çatalca Yeşil Kaldı!

 Bu güne kadar 3.250 tondan fazla pil toplanarak, çevreye zarar vermesi engellendi. Çatalca Belediyesi, toplanan 154 ton bitkisel atık yağ ile biodizel üretimine katkı sağlarken, ilçede bulunan okullarla beraber hareket ederek çevreye duyarlı belediyecilik anlayışının bir örneğini sergiledi.

 Daha önce SODEM tarafından yapılan Yerel Yönetimler Proje Yarışması’nda 100’ün üzerinde belediyenin arasından  “En Çevreci Okul” projesiyle birinciliği kazanan Çatalca Belediyesi, bu sene de çok sayıda okulun katılımı ile geri dönüşüm projesini hayata geçirdi.

 Çatalca Belediyesi Önce Bilgilendiriyor, Sonra Ödüllendiriyor!

 Belediye Başkanı Cem Kara’nın “Temiz Çevre, Temiz Çatalca” anlayışıyla yola çıktığı geri dönüşüm projesi kapsamında; Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor. Gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak amacıyla her yıl düzenlenen kampanyalar sonunda dereceye giren okullar ödüllendiriliyor.

 Yıl içerisinde okullarda seminerler düzenleyerek geri dönüşümün önemini öğrencilere de aşılayan Çatalca Belediyesi, çevre kampanyalarındaki başarıları da değerlendirdi. Ambalaj atıklarını, bitkisel atık yağları ve atık pilleri kaynağında toplayarak ekonomiye katkı sağlayan ve aynı zamanda çevreyi koruyan okullarımıza tablet, satranç takımı, basketbol-futbol-voleybol topları ve badminton raket seti gibi çeşitli hediyeler dağıtılıyor. 

 Proje kapsamında; 31 okul ambalaj atığı toplama kampanyasında, 2 okul atık pil toplama kampanyasında ve 5 okul da bitkisel atık yağ toplama kampanyasında dereceye girdi.

  Dereceye Giren Okullarımız:

 Atık Pil Toplama Kampanyasında Dereceye Giren Okullar:

 Yıl Cumhuriyet İlkokulu : İlçe Birincisi

Ferhatpaşa İlkokulu: İlçe İkincisi

Bikisel Atık Yağ Toplama Kampanyasında Dereceye Giren Okullar:

  1. Yıl Cumhuriyet İlkokulu

Ferhatpaşa İlkokulu

Gazi İlkokulu

Çatalca İTO Ortaokulu

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Çatalca İmam Hatip Kız Ortaokulu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.