Yeşile bakım zamanı

Yeşile bakım zamanı
Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir yandan ilçedeki yeşil alan sayısını arttırırken diğer yandan mevcut ağaç ve bitkilerin bakımını da aksatmadan sürdürüyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağaç budama işlemini mevsim şartlarına uygun olarak sürdürürken, soğuk hava şartların da zarar görmemeleri içinde bitkiler koruma altına alınıyor.

"Yeşil alanlarımızı arttırıyoruz"

Doğaya ve çevreye karşı olan hassasiyetiyle öne çıkan Büyükçekmece Belediyesi'nin, mevcut yeşil alanları korurken, ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırdığını açıklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  "503 bin metrekare mevcut yeşil alanımızla İstanbul'un en yeşil ilçelerinden bir tanesiyiz. Önümüzdeki süreçte ilçemize 170 bin metrekare yeni yeşil alan daha kazandıracağız. 170 olan park sayımızı 233'e çıkacak" ifadesini kullandı.

"Gözümüz gibi bakmalıyız"

Büyükçekmece'de bir yandan yeşil alanların sayısının arttırıldığını diğer yandan ise mevcut yeşil alanların bakım ve korunmasının hassasiyetle sürdürüldüğünü de belirten Başkan Akgün; "İklim şartlarına uygun dişbudak, ıhlamur, akçaağaç, çınar, oya ağacı, erguvan, hatmi, servi ve fıstık çamı gibi ibreli ve yapraklı ağaçlar dikilmektedir. Bu ağaçların formlarına ve cinslerine göre mevsimi geldiğin de koruma ve  budama işlemlerini aralıksız yapıyoruz. Budama ağaçların gelişmelerini kuvvetlendirip, sağlıklı kılmak, form vermek ve çiçeklenmenin miktar ve kalitesini yükseltmek için yapılmaktadır. Daha yeşil bir Büyükçekmece istiyorsak önce ağaç dikeceğiz sonra da diktiğimiz ağaçlara gözümüz gibi bakacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.