İSPİYONCULUK DÖNEMİ

Onun sorunu,kendisini sadece % 50’nin  temsilcisi olarak görmesinden kaynaklanıyor.Diğer % 50’yi kendisine komplo kurmaya çalışan muzırlar olarak görüyor.O nedenle bunlara ayyaşlar,çapulcular,piyonlar diyor.
 
Bu sözler düşmana bile söylenemeyecek sözlerken,o buları halkına reva görebiliyor.Bu tutumuyla milleti geriyor, bölüyor.Bölmekle  kalmıyor birbirine düşürüyor.Bunun sonucunda,”yüzde ellim”dediği kesim içinden kimi gözü dönmüşler,onun “ayyaş,çapulcu”diye aşağıladıklarına satırlarla saldırıyor;”camide içki içtiler”diyerek hedef gösterilenleri linç etmeye kalkışıyor.
“Demokrasi” sözcüğünü dilinden düşürmeyen hatta ülkeye ileri demokrasi getirdiğini söyleyen o,12 Eylül faşizminin kurumlarını koruyor,yasalarını uyguluyor.11 yıldır YÖK’e dokunmuyor,Partiler ve Seçim Yasaları’nı değiştirmiyor,% 10  barajını kaldırmıyor.Evren gibi hemen her konuşmasında dini kullanıyor,iftar sofralarını bile siyaset arenası haline getiriyor.
Evren’i,yalnız dini referans almada,yurtseverleri acımasızca ezmede,düşünürleri-yazarları hapishanelere doldurmada değil,halkı ispiyonculuğa teşvik etmede de örnek alıyor.
Halkın birliğini ve dirliğini sağlamakla görevliyken,tencere tavayla sokağa çıkıp yasal protesto hakkını kullanan yurttaşları,diğer yurttaşların polise ihbar etmelerini yani ispiyonlamalarını salık veriyor.Bunun için mahalle aralarına ihbar kutuları koyulacağını söylüyor.Komşusunu,akrabasını,hemşehrisini polise gammazlamayı aklından bile geçirmeyen yurttaşı,ahlaki olmayan bir davranışa,muhbirliğe  teşvik ediyor.Kurbağanın aklına taş getirerek halk arasında adli sorunlara,polisiye olaylara  kapı aralıyor.Bu tutumuyla Abdülhamit jurnalciliğini çağrıştırıyor.Her üç kişinin peşine bir hafiye takan Abdülhamit’i de aşmak istiyor.
”Tencere tava çalarak gürültü yapanları adliyeye bildirin” derken,kendisini protesto edenlerle etmeyenler arasında kin ve nefret duygusu yarattığını,iki kesimi birbirine düşürmenin zeminini hazırladığını  bilmiyor olamaz.
Peki bunu neden yapıyor? Ayakta kalmak isteyen,pragmatist bir siyaset adamının bulunduğu alanı genişleterek taraftar sayısını artırmaya çalışması gerekirken,o neden tersini yapıyor? Niçin yığınları kendinden uzaklaştırıyor,bölüyor?
Akılla izahı zor bu tutumun başlıca 4 nedeni var:
Birincisi,sinirleri bozulmuştur.Bu nedenle kibirli,gergin ve saldırgandır.İkinci neden,akıl hocaları onu yanlış yönlendirmektedir.Üçüncü neden,kendini sadece % 50’nin temsilcisi olarak görmektedir.Sonuncu neden,gerileme sürecine girdiğini, siyasi yolculuğunun sonlarına yaklaştığını görmüştür.Bu yüzden halka tepeden bakıyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi