Av. Sibel Baysal

Av. Sibel Baysal

İYİ TARIM UYGULAMALARI DESTEKLEME ÖDEMESİ -3


       
  İTUD ödeme icmalleri, il/ilçe müdürlükleri tarafından en geç 25/4/2014 tarihine kadar oluşturulacak. İl/ilçe müdürlükleri en geç 2/5/2014 tarihine kadar her ilçe merkezinin Ek-2’deki İTUD İcmal-1’i ilçe merkezinde ve köyün/mahallenin İTUD İcmal-1’i kendi köyünde/mahallesinde ilgili ilçe müdürlükleri veya muhtarlıklar marifetiyle yirmi iki gün süreyle askıya çıkarılacak. Askıya çıkma tarihi ve saati ile askıdan indirme tarihi ve saati tutanağa bağlanacak. Tutanak muhtar ve/veya aza tarafından güncel tarihle imzalanacak. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilir. Daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacak ve herhangi bir hak doğurmayacak.

ÇKS’ye İTUD ile ilgili arazi miktarının eksik girilmesi durumunda, askı süresinde hatanın düzeltilmesi amacıyla başvurusu yapılmayan arazilerin eksik kısmı için İTUD ödemesi yapılmayacak.
         
   İTUD İcmal-1’lerinin askıda kalma süresi zarfında maddi hatalara ilişkin olarak yapılan yazılı itirazlar il/ilçe müdürlüklerine yapılacak olup, bu itirazlar 2/5/2014 tarihi ile 26/5/2014 tarihleri arasındaki yirmi beş gün içerisinde değerlendirilecek. İncelenen çiftçi dosyalarında gerçeğe aykırılığın bulunmaması ve askı süresince itiraz edilmemesi ya da itirazların değerlendirilerek sonuçlandırılması halinde, ÇKS’den alınan Ek-2’deki İTUD İcmal-2’ler ilçe müdürlüklerince düzenlenip, onaylanacak ve il müdürlüklerine gönderilecek. İlçe müdürlüklerinden alınan İTUD İcmal-2’ler ve il müdürlüklerinin onayladığı merkez ilçe İTUD İcmal-2’si ile ÇKS’den alınan Ek-3’deki İTUD İcmal-3’ün uyumu kontrol edilecek.
           
 Bu Tebliğdeki başvuru bitiş tarihinden sonra askı süresi içinde verilen itiraz dilekçelerinde talep edilen değişiklikler dışında, çiftçinin beyanı ile ÇKS’de veya ÖKS’de yapılacak güncellemeler İTUD ödemesine esas teşkil etmeyecek.
       
  Değerlendirme sonucunda İTUD İcmal-1’leri düzeltilemeyecek ya da bilgi ve belgelerle ilgili aykırılık, şikâyet ve/veya ihbar bulunması nedeniyle İcmal-1’ler oluşturulamayacak ise, durum ilçe tahkim komisyonuna intikal ettirilecek. İlçe tahkim komisyonunca çözümlenemeyen konular il tahkim komisyonuna gönderilecek.
       
     İlçe müdürlüklerinden alınan İcmal-2’lerde gerçeğe aykırılık olması ya da il müdürlüklerine intikal eden şikâyet ve/veya ihbar olması durumunda, il müdürlüklerince bu sorunlar çözülmeye çalışılacak. Çözüme kavuşturulamayan konular, il tahkim komisyonuna bildirilecek. İl tahkim komisyonunda çözümlenemeyen konular ise BÜGEM’e gönderilecek.
         
 İTUD İcmal-2’lerinde gerçeğe aykırılığın bulunmaması ya da il müdürlüklerine intikal eden şikâyet ve/veya ihbarların, il müdürlüklerince çözümlenmesi hâlinde, ödemeye esas İTUD İcmal-3’ler BÜGEM’e gönderilecek..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. Sibel Baysal Arşivi