Kadından hakem olmaz!

Bu hafta başı,  Pazartesi günü, karakartalın maçı vardı biliyorsunuz. 

Bursa’ya,  Beşiktaş  taraftarı, gidemiyor hala ama bizler ekran başında, nefes almadan izliyoruz ve destekliyoruz. Laf aramızda, ailece totem bile yapıyoruz. Aslında, ben iyi futbol görmek istiyorum sahada. Varsın, 1-0 olsun bizim olsun diyorum ama yine de iyi bir mücadele görmeyi arzuluyorum, isterse yenilsin umurumda değil.

Yani, iyi oynayan, hakeden kazansın. İlk yarı berbattı. Beşiktaş, sahada yok gibiydi. Bursaspor, bastırdı ancak ilk yarıyı golsüz kapattı. İkinci yarı, Kartal’ım kartallığını gösterdi.  Olcay Şahan’ın, 87. Dakikada gelen gölüyle, Beşiktaş 1-0 öne geçti, üç puanı kaptı.  Olcay’ın, taraftarın olmadığı boş tribünlere koşması beni çok duygulandırdı.  Bu nefret ne zaman bitecek onu da anlamıyorum ya neyse!
Haa, kadından neden hakem olmaz dedim. Şimdi oraya geleceğim.

Maçın ikinci yarısında, Sivok darbe aldı, kanlar içindeydi. Oyuna bir süre ara verildi. Nasıl üzüldüm anlatamam, o anda acaba izleyen anne-babası varsa ne hissetmiştir diye düşünmekten kendimi alamadım. Sonra üzüntümden, maça konsantre olamadım. Kadından, herşey olur, kadın her işi yapar ama hakem olamaz demem bu yüzden.  Ben o maçta hakem olsaydım, onu oynatmaz çıkartırdım. Gerçi, bütün oyuncu değişikliklerini tamamlamıştı Beşiktaş. Çıkarsa, bir eksik oynayacaktı ama olsun, can bu sonuçta. Bu hafta benden alkış, Beşiktaşa. 

***
Bir alkışta;  Türkiye – Suriye sınırındaki Suruç’ta Kobani için çadır kuranlarla askeri taş yağmuruna tutanlara yapılan müdahaleye tepki gösteren Kışanak’a, tepki gösteren askerimize.
“Senin devletin bana söz verdi” demesi üzerine, asker’in  de buna karşılık , ”Burası benim devletimse, benim toprağımsa çıkın dışarı” demesine.

Alkışlamadıklarım da var tabii.  Ağlak bir Devlet adamımız var biliyorsunuz. Gerçi  yarışmaya kalksak, ben ondan daha sulugözlüyüm.  Bu adam, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana, sesi soluğu  çıkmayan, acaba ortaya çıktığında ne söyleyecek diye merak ettiğim, Devletli büyüğümüz. “İlköğretimde, türban serbest bırakılmıştır”  diye açıklama yapan bu “Büyüğümüzü”, alkışlayamıyorum. 
Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi