KOMPLO MU YOLSUZLUK MU?

“Bu bir komplodur”diyor Hazret.Nedir komplo dediği? Rüşvet ve yolsuzluk işine karıştıkları iddiasıyla bir banka genel müdürüyle bazı bakan çocuklarına düzenlenen operasyon.Buna  “komplo” diyor.Bu komplo Bakan çocuklarına değil Türkiye’yeymiş.Bunu,son zamanlarda sık sık,”kimse Türkiye’ye operasyon yapamaz“ diyen Erdoğan söylüyor.
Ayakkabı kutularında milyon dolarlarla yakalanan banka müdürü ve rüşvet işine bulaştıkları iddia edilen Bakan çocuklarıyla Türkiye nasıl özdeşleştirilir?“Operasyonun hedefi Türkiyedir”demek,dikkatleri başka yöne çekmeye çalışmaktır.Rüşvet ve yolsuzluk olayını unutturmaktır.
Varsayalım ki bu rüşvet ve yolsuzluk operasyonu,Türkiye’ye kurulmuş bir komplodur.Banka müdürünün evinde ayakkabı kutularına,Bakan çocuklarının yatak odalarına milyon dolarların nasıl ve nerden geldiği nasıl izah edilecek?Bu büyük paraları buralara  komplocular mı koydular?İşte buna cevap verilemediği için komplo iddiaları havada kalıyor.
Bu olayda,Türkiye’ye ya da AKP’ye yönelik bir komplodan söz edilebilir belki.Bu ayrı bir konudur,yolsuzluk ve rüşvet olayı ayrı bir konudur.Her iki konunun  ayrı ayrı irdelenmesi gerekirken  iktidar sürekli komplodan söz ederek rüşvetin ve yolsuzluğun üstünü örtmek istiyor.Olayın açığa çıkmasını önlemek için yargıya,Savcıya saldırıyor.Polis Müdürlerini görevden alıyor.”Bu sorunu millet sandıkta çözer” diyerek kuvvetler ayrılığını çiğniyor.Tabi “millet”derken de milletimizin adını söylemiyor.”Ümmet”demek istiyor.
İyi de,yasaların geçerli olduğu hukuk devletinde rüşvet,yolsuzluk  suçlarının çözüm yeri sandık mıdır? Hayır,yargıdır.Sandıkta kazananın, işlediği suçlardan kurtulması mümkün müdür?Çeşitli suçlar işlemiş insanların bir organizasyona,bir partiye dahil olarak seçim kazandığı görülmüştür.Bunun en dramatik örneği Hitler’dir.O,sandıktan çıkmıştır ama canidir.Onlarca genci asan,binlerce insana derin acılar yaşatan Evren,% 82 oy almıştır fakat suçludur.Aldıkları sandıksal sonuçlar onların suçlarını silememiştir.
Erdoğan’ın sık sık sandık vurgusu yapmasının  nedeni,demokrasiye bağlılığından değil,toplumu”dine karşı din”le uyuttuğu, makarna kömürle kendine ram ettiği için her zaman seçimi kazanacağını zannettiğindendir.
AKP yıllardır işi kurnazlıkla,manipülasyonlarla götürdü.Ekonomiyi de sıcak parayla.Halkı dinle aldattı.Zaman zaman kısmi doğrular da dillendirerek zihinleri  bulandırdı. ”En tehlikeli yalan,yarısı gerçek olan yalandır.”AKP bu zamana dek bu taktikle geldi.Para dolu ayakkabı kutularının ortaya çıkışıyla da yolun sonuna geldi.Takke düştü kel göründü.Buradan ötesi yok gibi.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi