KUVVETSİZ ADALET ACİZ..

  

Sayın İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer AKKAŞ'ın açıklamaları  kanımı dondurdu. Türkiye Cumhuriyetinin Savcısı mahkemeden karar alacak, bu kararın yerine getirilmesi için genel kolluğa talimat verecek ve genel kolluk bu talimatı yerine getirmeyecek. Bunun hiç bir haklı savunması ve mazereti olamaz. İstanbul'a 2 metre kar mı yağdı, yollar mı kapandı, bütün kolluk görevlileri  izne mi ayrıldı, hastalandı mı ne oldu ? Cumhuriyet Savcısı talimat vermişse kolluk bunu geciktirmeksizin yerine getirmek zorundadır, karşılaşacağı her türlü engeli mülki amirin tüm imkanları genel kolluğun emrine seferber ederek o talimatın yerine getirilmesini sağlaması gerekmektedir. Polis yetersizse, jandarmayı hat da özel güvenlik görevlilerini bile takviye olarak görevlendirebilir. Genel kolluk tüm adli görevlerinde Cumhuriyet Savcısına bağlı olarak çalışır, Cumhuriyet Savcısı emir verir genel kolluk yapar. Cumhuriyet Savcısı tek tek adres dolaşıp arama, el koyma, göz altına almamı yapacak, hayır bunu genel kolluk yapacak, yapmazsa ne olur, işte böyle, Cumhuriyet Savcısının eli kolu bağlanır, adaletin iki ayağı kesilsin hadi yürü bakalım nasıl yürüyeceksin. Genel kolluk adaletin ayakları, Cumhuriyet Savcıları gövdesi, bağımsız mahkemeler omurgası gibi bir bütündür. Bütün Cumhuriyet Savcıları,  hakimler sadece bir gün görevlerinin başına gelmesinler bakalım, neler olabileceğini tahmin bile edemezsiniz. Cumhuriyet Savcısı Muammer AKKAŞ şahsını temsil etmiyor, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhuriyet Savcısını temsil ediyor, adaleti bu duruma düşürenler er geç yine bu adalet önünde hesap vermelidirler.
SÖZ UÇAR YAZI KALIR
Sayın Cumhuriyet Savcısı Muammer AKKAŞ yazılı olarak haykırdı, ben suç işledim, görevimi yerine getiremedim, adalet bir gün bunun hesabını da benden soracak, savunmamı sözlü  değil yazılı olarak veriyorum dedi, Cumhuriyetin Savcısı sorumlu olduğu kamuya Türk halkına savunmasını verdi. Sayın savcı camianız, büyüklerinizle birlikte onurlu, yürekli, temiz tüm eller sahip çıkıyoruz ve yanınızdayız.
ADALETSİZ KUVVET ZALİM
Adaleti aciz duruma düşürmek isteyenler, ne yapmaya çalışıyorsunuz ? Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti, silkelenin kendinize gelin, size zalimlik yapmanız için kimse izin vermez. Dönüp dolaşıp gelip yine bu adalete sığınacaksınız. Ama adalet size aynısını yapmayacak. Haklıya hakkını teslim edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlhan Şahin Arşivi