Mustafa Küçük ile, dobra dobra

Mustafa Küçük ile, dobra dobra
Süper Amatör Lig temsilcilerimizden Gürpınarspor’da Kulüp Başkanı Mustafa Küçük, işyerinin kapılarını Gazete İstanbul için açtı.
Gazetemizin Spor Müdürü İbrahim Keskin’e çok özel açıklamalarda bulunan Başkan Küçük, Gürpınarspor olarak güzel günlerin yakında olduğunu söyledi. Spor Müdürümüz İbrahim Keskin sordu, Gürpınarspor Kulüp Başkanı Mustafa Küçük cevapladı.

 

Gazete İstanbul: Gürpınarspor kulübünde futbolculuk döneminiz dahil kaç yıldan beri görev almaktasınız?

 

Mustafa Küçük: 25 Yıldan bu yana Gürpınarspor Kulübünde bulunuyorum. Uzun yıllar bu kulüpte futbol oynadıktan sonra yöneticilik deneyimimi yaşamak ta Gürpınarspor kulübüne nasip oldu. Şimdi Yöneticilik dönemini geride bıraktık ve Kulüp Başkanı olarak iki sezondan beni bu kulübün başarılı olması için çaba gösteriyorum. Bu camianın iyi yerlerde olması için elimizden geleni yapmaya çalıştık ve yapmaya da devam edeceğiz. Gürpınarspor, bizim artık bir parçamız oldu ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Et tırnaktan ayrılırsa biz de o zaman bu camiadan ayrılır yolumuzu çizeriz. Elimizden geldiği süreçte Gürpınarspor’u hedeflediğimiz ve özlediğimiz yere taşımak için gerekli hamleleri yapmaya gayret göstereceğiz.

 

 

Gazete İstanbul: Formasını giydiğiniz kulüpte önce yöneticilik, sonra da Başkanlık görevinde bulunmak nasıl bir duygu?.

 

Mustafa Küçük: Bunun bir tarifi ve anlatılır şekli yok ancak bunu yaşayarak anlayabilirsiniz. Önce formasını giyip daha sonra yönetimde yer almak ve bir sonraki süreçte başkanlık makamında bulunmak benim için büyük bir onurdur. Burada doğdum, burada yaşamımızı sürdürüyor, Allah izin verirse de buradan göçüp gideriz. Bana futbol sevgisini aşılayan bu kulübe büyük bir borcum olduğunu hissediyor, onun için elimden gelen her şeyi yapmak için gayret gösteriyorum. Gürpınarspor deyince akla hep hedeflere oynayan ve üst ligleri anımsatan çalışmaların olduğu geliyor. Bunun için zamana ihtiyacımızın olduğunu biliyor, sabırla o zamanın gelmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz. Tarifi olmayan güzellikleri bizlerle birlikte olanlarla yaşamak için gerekli hamleleri yapmaya gayret göstereceğiz.

 

Gazete İstanbul: Sizin Kulüp yönetiminde bulunduğunuz süreç içerisinde camianın başarıları sizleri tatmin etti mi, Gürpınarspor’un asıl hedefleri nelerdir?.

 

Mustafa Küçük: Gürpınarspor Kulübündeki başarılar ve ya başarısızlıklar, geçmişte kaldı fakat bununla ilgili şunları söyleyebilirim. Bu zamana kadarki dönemde zaman zaman bazı olumlu gelişmeler tabiî ki tatmin ediciydi fakat başarısızlıklarımızın da olmadığını söylememek yanlış olur. Hedeflerimize kesinlikle kendi kaynaklarımızla ve öz sermayemizle varmak için çaba gösteriyoruz. Bizin hedeflerimizdeki öncelik Gürpınarspor’u profesyonel lige taşımak. Bunun akabinde en büyük görevlerimizden biri de Türk futboluna oyuncu kazandırmak hatta onları yetiştirip dışarıdan alan değil, kendi yetiştirdiği oyuncularla bu başarıyı ilerleyen yıllara taşımak olacaktır. Şu ana kadar Altyapılar anlamında başarımız ortada ve bu başarıyı üst seviyelere taşımak ve zirvede yerimizi korumak olacaktır.

 

Gazete İstanbul: Altyapı denince akıllara Silivri, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar ilçelerinden önce gelen ilk isim olarak Gürpınarspor geliyor. Altyapıya bu kadar eğilim göstermeniz maddiyatsızlıktan mı, yoksa altyapının olması gerektiğinden midir?

 

Mustafa Küçük: Futbolun en temel birinci kuralı ve bizimde kendi ilkelerimizdeki olmazsa olmazımız olan altyapıdır. İstediğimiz kadar maddi gücünüz olsun bizim için öncelik altyapıdır. Bunu oluşturduktan sonra üst branşlardaki yerimizin daha iyi olmasıdır. Altyapılardaki başarılar yukarıyı da tetikleyen unsurlar olduğu için başarı kaçınılmaz olacaktır. Bizim hedefimizdeki öncelik tabiî ki altyapı ve bunun asla maddiyatla ölçülür yanının olmadığını düşünüyor çalışmalarımızı bu sistemde sürdürmeye gayret ediyoruz.

 

Gazete İstanbul: A Takımlar bünyesinde yıllardır 3. lig özlemini çekiyorsunuz, bununla ilgili bir planlamanız var mı, varsa bunun şu an neresindesiniz?

 

Mustafa Küçük: Bununla ilgili bir planlamamız tabi ki var. Son üç yılda bunun tohumlarını ektik. Son üç sezonda bakıldığında altyapıda istediğimiz bir başarıyı elde edip alt yapıdan gelen başarılar A Takımda da meyvelerini vermeye başladı 2014-2015 sezonunda A Takım olarak son maçında kendi kendimize kaybettiğimiz maçla hedefimizin bir yıl gerisinde kalmamıza neden oldu. Oysa geçtiğimiz sezonki hedefimiz Bölgesel Amatör Lige çıkmak ve oradan da Spor Toto 3. Ligi hedefleyen bir takım olmayı arzu etmiştik. Hedeflerimizden kopmadığımızı düşünüyor bunu başarana kadar devam edeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz ve Gürpınarspor’un özlediği Profesyonel Ligi bu camiaya kazandıracağız. Bunun için sabırlı olunması gerekiyor çünkü oraya çıkmak o kadar kolay değil. Planlamamızdaki 3. Lige Gürpınarspor’u mutlaka çıkaracağız.

 

Gazete İstanbul: Gürpınarspor’un Beylikdüzü İlçesine bağlı bir mahallenin takımı olması Belediye ile ilgili ilişkilerinizi güçlü hale getiriyor mu, yoksa Beylikdüzü Belediyesinden gerekli ilgi ve alakayı göremiyor musunuz?

 

Mustafa Küçük: Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, bundan önceki dönemde Belediyeden her hangi bir destek göremedik, ama son dönemde belediye değişikliğinden sonra şu andaki mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sporun her türlü branşlarını sevmesinden ve ilgi duymasından dolayı, bize de gereken ilgi ve alaka göstermektedir. Bu ilgi ve alaka bizlere itici bir güç oldu. Bu gücü en iyi şekilde sahaya yansıtıp gücün ne kadar önemli olduğunu alacağımız iyi neticeler ve çıkacağımız bir üst ligde göstereceğiz.

 

Gazete İstanbul: Son zamanlarda Bölgenin Spor Toto 2. Ligde tek temsilcisi Tepecikspor ile ilgili bir yapılanmanızın olduğu söyleniyor. Tepecikspor ile nasıl bir çalışma programınız var ve bununla ilgili bir adım atıldı mı?

 

Mustafa Küçük: Tepecikspor ile görüşmelerimizin olduğu doğrudur ve bu görüşmelerimiz devam ediyor. Bu camia ile yapılan görüşmelerden iyi sonuçlar almak için öncelikli bunu protokol imzalayarak hayata geçirmemiz gerekiyor. Gürpınarspor Kulübü olarak Tepecikspor Kulübü ile Plot takım uygulaması anlamında anlaşma sağlandı. Bundan böyle 2015-2016 futbol sezonunda Tepecikspor ile Gürpınarspor, Plot takım olayını hayata geçirip hedeflediği noktaya mutlaka gelecektir. Şu anda iki kulüp arasında yapılan görüşmeler gayet olumlu ve yakın zamanda bunu hayata geçirerek Protokole dökeceğiz. Eğer bu anlaşma sağlanırsa iki kulübün hedeflerinin çok daha üst ligler olacağını da buradan müjdeleyebilirim” dedi.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.