‘Küçük Enişte’ Tuncay Gürel hastaneye kaldırıldı

‘Küçük Enişte’ Tuncay Gürel hastaneye kaldırıldı
Yeşilçam'ın unutumaz Tosun Paşa filminde Küçük Enişte Bekir rolüyle gönüllerdeki yerini alan 75 yaşındaki Tuncay Gürel yoğun bakıma alındı.

 Emektar oyuncu Tuncay Gürel, KOAH-Kronik Obstükrif Akciğer Hastalığı nedeniyle yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü bildirildi.''Tosun Paşa'' filmindeki Küçük Enişte Bekir rolü ve ''Bizimkiler'' dizisindeki, ''Bakkal Yusuf'' karakterleriyle tanınan, çok sayıda film, dizi ve tiyatro oyununda rol alan 75 yaşındaki Tuncay Gürel'in, kronik obstrüktif akciğer hastalığı KOAH nedeniyle yaklaşık 1 aydır Ege Üniversitesi Tıp Hastanesi'nde tedavi gördüğü belirtildi.
 
 Tuncay Gürel Kimdir?
Usta oyuncu ve tiyatro sanatçısı Tuncay Gürel, 1960 yılında İzmir’de İtalyan ve Fransa sirklerinde tiyatro gösterisi yaptı. Daha sonra Muammer Karaca Tiyatrosu’nda çalışmaya başladı.1989 yılına kadar değişik tiyatro oyunlarında görev aldı. 1989 yılından sonra ilk önce “Bakkal Yusuf” akabinde “Işıklar Sönmeden”, “Doktorlar”, “Bizimkiler” ve en son da “Kezban Yenge” dizisinde başrol oynadı.45 yılını tiyatroya veren Gürel, birçok tiyatrocu ile çalıştı. 23 Mayıs 2009 günü tiyatro da 45. yılını doldurdu.Gürel, 1976 yılında çekilen “Tosun Paşa” filminde “Küçük Enişte” karakteri ve dizilerdeki oyunculuğu ile hafızalara kazınmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.