ORTADA ÇETE VARSA…

Erdoğan 11 yıldır bu ülkenin yönetiminden sorumlu olduğunu unutarak diyor ki; “Haşhaşin çetesi kadar  gözü kara,sahte dinci,zalim bir çete devlete sızmış,özellikle emniyette ve yargıda örgütlenerek milli orduya kumpaslar kurmuş,sahte delillerle binlerce günahsız insanı  ağır cezalara çarptırmıştır.”
Bu ülkede yıllardır yönetim koltuğunda oturan,uçan kuşun yolunu kesip yönünü soran,Anadolu’da bir ilkokula bile kimin müdür olacağından haberdar olmak isteyen  Başbakan söylüyor bunu.Dünyada,ülkesinde olup bitenlerden şikayet eden,”şu insanlar şunları yaptı” diye sızlanan başka bir Başbakan var mıdır?

ERDOĞAN YANLIŞ YAPTI
Yönettiği ülkenin azılı bir çete tarafından altının oyulduğunu,önemli kurumlarının ele geçirildiğini 11 yıl sonra fark eden bir Başbakan ivedilikle şunu yapmalıdır:Çeteyi açığa çıkarmalı, çalışma yöntemlerini deşifre etmeli ve çete elemanlarını adalete teslim ederek yargılanmalarını sağlamalıdır.
Demokratik bir ülkede hukukun üstünlüğüne inanan,ülkesini yönettiği iddiasında olan bir Başbakan’ın yapması gereken budur.Ama Erdoğan bunu yapmıyor.Ne yapıyor? Ülkenin emniyetini ve yargısını ele geçirerek milli ordusuna tuzak kuran çete mensubu polis şeflerinin ve yargıçların sadece görev yerlerini değiştiriyor.Yığınlar halinde onları bir yerden  alıp başka bir yere gönderiyor.

ERDOĞAN’IN AMACI NE?
Neden yapıyor bunu? Çok sayıda elemanıyla devlete sızmış olan devasa bir suç örgütüyle karşı karşıya olduğu algısını toplumda yaratarak,bu örgütün kendisine ve yakınlarına komplolar kurduğuna halkı inandırmaya çalışıyor.”Durum vahim.Bu örgütü dağıtarak etkisiz hale getirmeliyim” demek istiyor. Rüşvet ve yolsuzluk diye bir şeyin olmadığını;bunun, bir çetenin işi olduğunu ima etmek istiyor.Binleri bulan  polis şefinin,yüzlerce yargıcın ve savcının  yerlerini değiştirerek çetenin ne denli büyük ve tehlikeli olduğu algısını yaratmaya çalışıyor.
Erdoğan,sürgün ettiği polislerin ve yargıçların büyük çoğunluğunun, sözünü ettiği çeteye mensup olmadıklarını  biliyor.Bilmesi de gerek.Eğer bunların,çete elemanı oldukları konusunda Başbakan’ın elinde bir kanıt olsa,Haşhaşin çetesi  kadar tehlikeli bulduğu ve Türk ordusu’na kumpas kurmakla suçladığı bu kişilere vereceği ceza,onların sadece yerlerini değiştirmek olmazdı.Bugün kumpasçılıkla suçladığı F tipi örgütle birlik olup dün TSK mensubu askerlere,yurtseverlere reva gördüğü ağır cezaları bugün bu çete üyelerine de verirdi.
Gülen tarikatına,11 yıldır Erdoğan’a verdiği desteği çekme talimatı verildiği için Erdoğan eski ortağından öç alma peşindedir.Yeni ittifaklar aramaktadır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi