OYUN KURUCUYMUŞUZ(!)

“Türkiye artık gündemi belirlenen ülke değil, gündem belirleyen ülke”ymiş.Yani uluslararası arenada bizim borumuz ötüyormuş.Oyunu biz kuruyor,rolleri biz belirliyormuşuz.Milleti aldatmaktır bu.Yani algı yönetmektir.Hitler de böyle yapıyordu.Onun propaganda bakanı Gobells, Führer’e en büyük yalanı en büyük hakikatmış gibi söyletiyor,Hitler de zaman sonra kendi yalanına inanıyordu.

Türkiye gündem belirliyormuş…Türkiye bunu yapıyorsa,neden Birleşmiş Milletler’in beş daimi üyesinin dünyaya yön vermesinden yakınıyoruz? Neden Esad’ı vurmak için Nato’dan icazet istiyoruz?Neden yıllardır Kandil’i vurmak için ABD’den izin isteyip durduk?Bu nasıl gündem belirlemek ki,Uluslar arası arenalarda belirlenen gündem maddeleri  hep Türkiye’nin  aleyhine oluyor.

PKK ayaklanarak Güneydoğu bölgemizi kan gölüne çeviriyor.Ülke topraklarında okul açıyor,hastane kuruyor,kaymakamlar atıyor,güvenlik gücü adı altında suikast timleri kuruyor,yol kontrolleri yapıyor,askere saldırıyor,okulları yakıyor,bayrağımızı indiriyor,Atatürk heykellerini yıkıyor.İçişleri Bakanı,”teröristlere misliyle cevap verilecek”diyo,Başbakan da ülkede kamu düzeninin sağlamasını terör örgütünden istiyor.

Türkiye’de ve Türkiye aleyhine dış dünyada sergilenen pis oyunları biz mi kuruyoruz? Lübnan’da pilotlarımız kaçırılıyor.Somali’de elçiliğimiz basılarak güvenlik görevlilerimiz öldürülüyor.Suriye sınırında uçağımız düşürülüyor.Musul’da konsolosluğumuz basılarak 49 konsolosluk çalışanımız rehin alınıyor.Kendi topraklarımızda askerlerimiz öldürülüyor…Oyun kurucu ülkeye yapılıyor bunlar.

Ülke ve dünya gündemine oturan bu acı olayları,acı olduğu kadar ülkemizin itibarını derinden sarsan bu felaketleri Türkiye mi belirliyor? ”Ortadoğu’da bizim haberimiz olmadan yaprak kımıldamaz” diyen hükümet yetkilisi doğru mu söylüyor? Esad’ı devirmek için Türk askeri Suriye topraklarına gönderilmek isteniyor.Emperyalist mahfillerde bunun hazırlığı yapılıyor.Bütün bunları Türkiye mi belirliyor? Dolar hızla yükseliyor.Türkiye’nin borcu artıyor.Enflasyon fırlıyor.İşsizlik artıyor.İhracat azalıyor.Esnaf kepenk kapatıyor.Emekli “açız” diyor.Milletin gündeminde bu konular var.Bunları Türkiye mi belirliyor yoksa Türkiye bu sorunların altında eziliyor mu?

Gerçek şu ki,Türkiye bu gündem maddelerini belirlemiyor.Hiçbirinde dahli yok.Kendisine dayatılan bu sorunlarla sadece boğuşuyor.Bu nedenle diyoruz ki BOP’a eklemlenmiş olan Türkiye yıllardır ne içte ne de dışta gündem belirlemiyor.Türkiye’nin gündemini ne yazık ki dış dinamikler belirleyip Türkiye’ye dayatıyor.

”Biz oyun kurucuyuz”demek,inisiyatifi kaybetmekten duyulan psikolojik ezikliğin ifadesidir.Acı gerçeği gizleme gayretidir.

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi