PARTİYE “İNCE” AYAR

Halk Partisi en verimli,en yararlı,en güzel kurultaylarından birini yaptı.İlgiyle kendini izleyenlere olgunluğunu,barışçılığını,donanımlı, güçlü bir parti olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kurultayda koltuk kavgası,ikbal mücadelesi yapılmadı.Partinin ve ülkenin yakıcı sorunlarına çözümler arandı.İcazetli muhaliflerle,muvazaalı bir seçim yapılmadı.Bu toprağa,bu ülkeye uymayan,bizim insanımıza yabancı gelen düşünceler değil de,yerli fikirler dillendirildi kurultayda.Kitabi bilgiler,modası geçmiş sözler,kırıcı laflar edilmedi.Saldırgan davranışlar gözlenmedi. ”Dersimli Kemalim”diyen Kılıçdaroğlu da,”Kamyoncunun oğluyum”diyen M.İnce de samimiydiler,inandırıcıydılar,yerliydiler.

Kılıçdaroğlu M.İnce kadar etkili,etkileyici değildi.Kitlelere umut aşılayamadı.AKP’yi nasıl yeneceğini anlatmadı.Coşkulu ve coşturucu değildi ama içtendi,yürekten konuştu.Barışçıydı.Hoşgörülüydü. M.İnce çok inançlıydı.Çok heyecanlıydı ama heyecanlandırıcı olamadı.Etkili belagatına rağmen delegeleri coşturamadı.Buna rağmen kurultay öncesindeki taraftarlarının sayısını,yaptığı güzel konuşmasıyla ikiye katladı.

Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan adayı gösteren delegelerden 204’ü M.ince’ye oy verdi.Bu,ya onların M.İnce’nin konuşmasından etkilendiklerinden ya da Kılıçdaroğlu yanlısı görünüp gizlice M.İnce’yi desteklemek istediklerinden dolayı oldu.Politik davranıldı yani.Bu da partide,korku duvarlarının tam aşılamadığını göstermektedir.Önümüzdeki süreçte parti bu olumsuzluğunu gidermelidir.

Eğer baskın kurultay olmasaydı.Bu kurultay,zamanı önceden belli olağan kurultay olsaydı,yani İnce’nin önünde yeterli zaman olsaydı sonuç farklı olurdu.Her türlü kısıtlılığa,olumsuzluğa,baskıya rağmen M.ince’nin aldığı 415 oy çok anlamlıdır.Yüreklendiricidir,umutlandırıcıdır.Bu demektir ki, partinin ve ülkenin geleceğinde bundan böyle M.İnce etkili,belirleyici olacaktır.Halk Partisi de,Halk Partililer de hatta iktidar da bundan sonra M.İnce’yi göz ardı edemeyeceklerdir.Halkın ne istediği,nasıl bir Halk Partisi istediği sorusunun cevabı,parti egemenlerinin listesini delerek PM’ye giren dört isimde saklıdır.Bu hususa,bundan sonraki yazılarımda değinilecektir.Şimdilik şu kadarını söyleyeyim:  

Ülkenin geleceğiyle ilgili plan ve partisel hesap yapanlar bundan böyle  M.İnce faktörünü dikkate almadan asla hareket edemeyeceklerdir.
Hoş geldin M.ince.     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi