Tepecikspor yok, Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş var

Tepecikspor yok, Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş var
Büyükçekmece Tepecikspor Onursal Başkanı Temel Eyüboğlu, sezonun ilk devresini değerlendirdi ve yeni oluşumla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

 Büyükçekmece Mimaroba Doren Cafe’de düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yapan Temel Eyüboğlu, “Bundan böyle Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün’ün seçimler öncesi Yeni Büyükçekmece sloganını ile yola çıkmıştı. Bu Slogana uygun bir şekilde sezonun ikinci devresinde Yeni Büyükçekmece’nin Yeni takımı Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş olarak yoluna devam edecektir” diyerek herkese birlik ve beraberlik için çağrıda bulundu.

Sezonun ilk devresinde hatalarımız oldu

Büyükçekmece Tepecikspor Onursal Başkanı Temel Eyüboğlu, basın mensuplarıyla birlikte yaptığı toplantıda şu sözlerine yer verdi, “2014-2015 Sezonuna Teknik Direktör Armağan Turhan ile çıktık. Sekiz hafta birlikte olmamıza rağmen istediği neticeleri alamadığı için bizden af istedi. Bizde bu isteğe olumlu cevap vererek camiamıza verdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ettik. Bunun akabinde Altyapı Koordinatörlüğüne getirdiğimiz Aileden bildiğimiz Teknik Direktör Şenol Demir’i Armağan Hocanın yerine takımın başına geçici olarak getirdik. Kendisinden bu boşluğu doldurmasını istedik. Kendisine çok iyi bir fırsat verdik. Sorumluluğu tek başına alamayacağını söyleyerek affını istedi. Yeni anlaşılacak hocanın altında çalışabileceğini bizleri iletti. Bizde Engin Çalışır ile anlaşma sağlayarak onunla çalışmasını istedik. Kendisi Engin hoca ile bir hafta çalıştı ve bu işin olmayacağını söyledi. Bu yüzden onunla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Eğer sorumluluk üstlenseydi ilk devreyi kendisiyle bitirecektik. Bunun arkasında hiç kimse art niyet aramasın. Engin Çalışyır hocamız da takımın başında dört maça çıktı fakat büyük şanssızlıklar yaşayarak bu periyotta bir puan dahi alamadı. Bu kulübe zarar gelmemesi için bizden izin istedi ve yollarımızı kendisiyle teşekkür ederek medeni bir şekilde ayırdık. Son iki maçta Tunahan Akdoğan’ı takımın başına getirdik ve o da iki maçta bir galibiyet bir mağlubiyet alarak yine de iyi bir iş yapmış oldu. Biz Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş Yönetimi olarak hocamızın yanında olacağımızı kendisine ilettik. Sezonun ilk devresinde hatalarımız olmadı mı, tabi ki oldu. Yanlış transfer politikası, güvendiğimiz oyuncular ve işleyiş bizleri zor duruma soktu. Eğer bugün yanlışlardan dersler çıkarabiliyorsak ben burada başarılı olduğumuzu düşünürüm.

Sezon başında istediğimizi yapamadık

2014-205 Futbol Sezonuna Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş olarak başlamayı çok arzu ettiklerini fakat bir türlü istenileni hayata geçiremediklerini söyleyen Eyüboğlu, bu yapılanmanın ikinci devreye nasip olduğunu söyledi. Yeni yapılanma ile ilgili açıklamasında Temel Eyüboğlu, şu sözlerine yer verdi, “Büyükçekmece İlçesini temsil edecek futbol anlamında tek profesyonel takım ile yola çıkmaya karar vermiştik. Bunu hayata geçirebilme adına görüşmelerimiz epey sürdü fakat maalesef istenilen bu yapılanma maalesef gerçek olamamıştı. Bugün için her şey değişti ve Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün ile yapılan görüşmeler olumlu neticeleri beraberinde getirdi hatta ciddi anlamda bazı görüşmelerimiz de bu çerçevede devam ediyordu. İstenileni hayata geçiremediğimiz için biz sezona mecburen Büyükçekmece’yi profesyonel anlamda temsil etmek için Tepecikspor A.Ş olarak yola çıkmamız gerekiyordu. Ligin başlamasına az bir zaman kaldığı için bu oluşumu bekleyemezdik ve aceleci davranarak bu acelecilik bizi hatalar yapmaya zorladı. Yapılan hatalar bugün takımın ligdeki konumu itibarı ile bugün ortaya çıkmış oldu. Sezon başında bu gelişme gerçeğe yansımadığı için biz zor durumda kaldık ve transferlerimizi seçici yapamadık. Yönetim olarak önce transferde yapılan yanlışlardan dolayı hak etmediğimiz bir tablo ile karşı karşıya kaldık, Tabiî ki Büyükçekmece Tepecikspor olarak bu tabloyu arzu etmedik fakat bu kendiliğinden oluşmuş oldu. Bu sıkıntılı dönemden çıkmak için Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün ile yapmış olduğumuz istişare doğrultusunda görevlendirdiği ekiple sportif anlamda Büyükçekmece’yi en iyi şekilde temsil etmek için kolları sıvadı ve bugün için gelinen nokta inanın mükemmel bir şekilde gerçekleşti. Başkanımızın oluşturduğu ekiple çalışmalarımızı ciddi anlamda sürdürüyoruz.

Bu oluşum, Başkanımız Dr. Akgün’e aittir

Onursal Başkan Temel Eyüboğlu, yeni oluşumda başrol oynayan ismin Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün olduğunu söyledi. Temel Eyüboğlu, bu konuya da şöyle açıklık getirdi, “Sezonun ilk devresi bittiğinde Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Tepecikspor’un yeniden eski şaşalı günlere dönebilmesi için  görevlendirdiği ekip bugün için iş başı yaparak gerekenin yapılması için çalışmalara başlattı. Yeni yapılanmada Sezon onuna kadarki süreçte kulübün Tepecikspor olan ismi, bundan böyle Büyükçekmece Tepecikspor A,Ş olarak faaliyet gösterecektir. Burada Belediye Başkanımızın verdiği direktif doğrultusunda ilk icraatını takımı kampa göndererek başlattı. Takımı Antalya Kervansaray oteldeki kampa gönderdi ve bunun için bir başlangıç yapmış oldu. Yine Belediye Başkanımız Akgün’ün direktifi doğrultusunda 6 ve ya 7 oyuncuyu transfer etmek için kolları sıvayarak bu anlamda da epey yol aldık. Bu arada Başkanımız Sayın Dr. Akgün’ün Galatasaray kulübü ile ilişkilerinin üst seviyelerde olmasından dolayı iki oyuncu ile prensipte anlaşmak için kendisinin de olduğu bir ortamda Galatasaray Spor Kulübü Yönetimi ile protokol yapacağız. Büyükçekmece Tepecikspor’un bütün organizasyonu Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün oluşturduğu ekip doğrultusunda iyi bir çalışma ortamı ile yapılmaktadır. Bunun karşılığını sezonun ikinci devresinde almak için çaba göstereceğiz.

Bu kaostan çıkmalıyız

Takımın bugün itibarı ile konum olarak iyi bir yerde olmadığını herkesin yakından gördüğünü söyleyen Temel Eyüboğlu, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, Tepecikspor’un buradaki konumu bizleri inanın çok üzüyor. Hak etmediğimiz bir noktadayız. Birlik ve beraberlik içerisinde bu kaostan çıkmamız için ne gerekiyorsa yapmak için gerekli eğilimi bu camianın yeniden ayağa kalkması yapmalıyız.  Biz artık Büyükçekmece yi temsil ediyoruz. Bizim İlçemiz Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Silivri ve ya Çatalca değil, burası adı gibi Büyükçekmece’dir. Eğer bu camia Büyükçekmece İlçesini temsil ediyorsa bunun adı da kendisine yakışır şekilde olmalıydı. Yeni Büyükçekmece, artık yeni Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş olarak yola devam edecektir. Bu kaosu atlatmak için bugün birlik ve beraberlik zamanıdır, bu birlik ve beraberliği hep birlikte sağlamalıyız”

Tesislerimiz, Süper Ligi kıskandıracak

Büyükçekmece Tepecikspor’un Tesislerinin kıskandırılacak hale geleceğine vurgu yapan Temel Eyüboğlu, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Tesislerimiz Süper Lig Kulüplerini kıskandıracak güzellikte olacaktır. Bu yeni yapılanmaya tesislerden başladık ve komple yeniliyoruz. Önümüzdeki hafta sonu tamamlanacak bu tesis anlamındaki yeni yapılanmayı tüm bölge halkı ile basın aracılığı ile paylaşacağız. Burada desteği sadece Belediye’den beklemememiz gerekiyor. Bu ilçenin Kaymakamı, Emniyet Müdürü, Savcısı, Siyasi partilerin İlçe Başkanları, İş Adamları, Sivil toplum kuruluşlarının önde gelenleri’nin de manevi desteğini yanımızda görmek istiyoruz. Düşmek çok kolay fakat çıkmak zor onun için elimizdeki bu nimeti iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Deplasmanlarda bizler öksüz gibi oluyoruz. Biz buradaki mülki amirlerin gücünü yanımızda hissedersek bakın çok kaliteli bir durum ortaya çıkmayacak mı? Ayrımcılık yapmadan İlçemizin önde gelen kişileri ve kuruluşları yönetim olarak ziyaret edeceğiz. Siyaseti olmayan bir kulüp olacağız. Eski Büyükçekmece yok artık, yeni bir Büyükçekmece hatta çok taze bir Büyükçekmece Tepecikspor A.Ş vardır. Bugünden itibaren bunu herkes böyle algılasın ve bu camiaya bakış açısını bir anlamda yenileyip ne kadar destek olabileceğini göstersin.

Akgün’ün Spora nasıl destek verdiğini gördük

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Büyükçekmece İlçesindeki spora bakış açısının ne kadar iyi olduğunu yaptırdığı futbol sahalarıyla herkese gösterdiğine inandığını söyleyen Eyüboğlu, “Bugün için Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün’ün spor kulüplerine ne derece destek olduğunu hepimiz yakından görme fırsatı bulduk. Büyükçekmece Stadı, Tepecik Stadı, Mimarsinan Stadı, Güzelce Stadı, Celaliye Stadı, Kamiloba Stadı ve yapımı devam eden Kumburgaz Stadı eser değil de nedir merak ediyorum. Başkanımız bu tesisleri eh lütfen yapalım da dursun diye yapmadı. Bu tesisleri yaparken gençliğe ve Amatör Spor Kulüplerine ne kadar değer verdiğinin bir göstergesi olarak inşa etmiştir. Şimdi bizlere bu yapılanmaya sahip çıkmak kalıyor onun için herkes bu güzelim statları gözü gibi bakarak çok daha iyi konuma getirmek için çaba göstermeli. Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün, Amatör kulüplerimiz için sahalar yaptı ve bu büyük bir hizmettir. Bu sahanın yapımı ve hizmete sunulması spora verilen değeri ortaya koyuyor.

Büyükçekmece Amatör Kulüplerin Abisi konumundayız

Büyükçekmece Tepecikspor’un Büyükçekmece İlçesinde Sportif faaliyetler gösteren Amatör Spor Kulüplerin abisi konumunda olduğunu söyleyen Temel Eyüboğlu, “Biz Büyükçekmece ilçesinde faaliyet gösteren tüm Amatör Spor Kulüplerinin abisi konumundayız. Bazı dedikodular kulaktan kulağa gelen fısıltılar bezleri inanın derinden yaralıyor. Yıllardan beri Tepecikspor olarak Büyükçekmece yi profesyonel anlamda temsil ediyoruz. Tepecik maç kaybedince kimse sevinmeyecek. Kahve köşelerinde dedikoduya gerek yok. Gelip maçları izlesinler. Kulübe 1.TL vermeyip kahve köşelerinde 1000 TL’lik konuşmanın insanlıkla bağdaşır tarafı asla olamaz bunu da tasvip etmiyoruz. Türkiye genelinde 30 ilde profesyonel kulüp yok ve Büyükçekmece Tepecikspor, bu 30 İli geride bırakarak başarılı olmak için çaba gösteriyor. 34 takımlı Türkiye 2. lig kulüpleri içinde bir mahalle takımıyız ve artık bu algıyı kaldırdık ve bizde Büyükçekmece gibi büyük bir ilçe takımı olduk artık. Büyükçekmece İlçesi olarak profesyonel anlamında en zengin ilçelerden biriyiz. Şu anda bizimle birlikte burada Spor Toto 3. Profesyonel Ligde İstanbulspor’da faaliyet gösteriyor. Bölgeyi de bu ortama katarsak toplam 4 Profesyonel lig takımı olan bir bölgede yaşıyoruz. Bu zenginliğe sahiplenmemiz gerekiyor. Birlik ve beraberlik için herkesin tek yürek olmasını istiyoruz.

Tek düşüncemiz ligde kalmak

Camia olarak bu sezon için tek hedeflerinin ligde kalıp yleni sezonda sağlam bir yapılanma ile üst ligi zorlayacak bir ekiple yola çıkmaları gerektiğini söyleyen Eyüboğlu, “Bu sezon ligde kalıp önümüzdeki sezon daha iyi bir yapılanma ile başka hedeflere yelken açmış bir Büyükçekmece Tepecikspor olmayı arzu ediyoruz. Çok zorlu bir gruptayız. Kırmızı grupta Türkiye liglerinin en zorlu müsabakalarını oynuyoruz. Birçok il takımı ve tarihi çınarlara karşı var olma mücadelesi veriyoruz. Üç yıldan beri bu ligde Play-Off u kovalayan bir takımız. Artık çıtayı yükseltmenin zamanının geldiğini düşünüyorum. Büyükçekmece Tepecikspor’un marka değerini korumak için bu birlikteliğin sağlanması için çaba gösteren Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün’ün de desteğiyle bu takımı yeniden ayağa kaldıracağız.

Geriye dönük artık konuşulmayacaktır. Neler yapılmış, neler yapıldı, nerede hata yaptık olayını bir kenara bırakıyor, yeni yapılanmada nasıl bir yol alınmalı onları konuşmamız gerekiyor. Büyükçekmece Tepecikspor bir marka oldu fakat bu markayı kabullenemeyenler var. Herkes şapkayı önüne koysun ve bu camianın buralara nasıl geldiğini, yıllardır nasıl ayakta kaldığını düşünmelidir. Büyükçekmece Tepecikspor ligden düşecek diyenlere gerekli cevabı sezon sonunda yine böyle bir ortamda en iyi şekilde vereceğiz.

Gelin birlik olalım

Bugün birlik ve beraberlik zamanı olduğunu hatırlatan Temel Eyüboğlu, bu konu ile ilgili de şu açıklamaları yaptı. “Büyükçekmecemizin tüm amatör spor kulüplerinin başkanlarının ve yöneticilerin, birlik ve beraberlik göstergesi içerisinde olmaları için buradan onlara çağrıda bulunmak istiyorum. Büyükçekmece Tepecikspor’un bu ligde var olması bundan sonra onlar için de büyük bir şans olacaktır. Bu camia ayakta durduğu süre içerisinde bizlere yetiştiren ve üreten kulüp olmaları için gerekli desteği bizlere vermelerini bekleyeceğiz. Bununla ilgili bir araya gelinmesi için bir ortam hazırlayıp buradaki amatör spor kulüplerinin ne kadar değerli olduklarını onlara göstereceğiz. Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu yapacağımız istişare toplantıları ile birlikte görme imkanı bulacağız.

Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz

Takımın başarısı için Büyükçekmece Tepecikspor’a bu zamana kadar hizmet edenleri de unutmayan Temel Eyüboğlu, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Eyüboğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı, “Büyükçekmece Tepecikspor’a uzun yıllardan beri ve bu sezon başından devre arasına kadarki zamanda hizmet vermiş olan personel, futbolcu ve teknik ekibe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Büyükçekmece Tepecikspor formasını giyen yaklaşık 10 oyuncu ile yollarımızı ayırdık. Onlara da bundan sonraki sportif anlamda çalışmalarında başarılar diliyorum. Birde şunu eklemek istiyorum, Büyükçekmece İlçemizi Türkiye Erkekler Basketbol 2.Liginde başarılı bir şekilde temsil eden hatta grubunda liderlik koltuğuna kurulan TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Takımına da başarılar diliyorum. Bu zamana kadar aldığı neticeler ile gurur duyduğumuz bir takım oldular. İnşallah bir sonraki sezonda onları Beko Basketbol Birinci Liginde görür bir kez daha gururlanırız, geriye kalan müsabakalarda Basketbol Takımımıza da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: İbrahim KESKİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum