Tıkır tıkır işleyen bir sistemimiz var

Tıkır tıkır işleyen bir sistemimiz var
CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak 7 Haziran 2015 Genel Seçim'lerinin startını verdiklerini söyledi. Bu çalışmaların yanı sıra yerel ve genel siyaseti gazetemize değerlendiren İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak, "Örgütümüz uyum içerisinde bir saat
Görevde bulunduğunuz süreci kısaca değerlendirir misiniz?


20 Temmuz 2015 tarihinde Olağanüstü Kongre'yi kazandık ve 23 Temmuz 2015'te mazbatamızı alarak görevimize başladık. Yönetim Kurulu'nu oluşturan arkadaşlarımla birlikte katılımcı, örgütümüzü temsil eden tüm yönetim birimleriyle ve üyelerimizle barışık, uyumlu ve eleştirilere kulak veren bir anlayışla görevimizi sürdürme gayreti içerisinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Örgüt toplantılarımızı rutin hale getirdik. Sadece geçen ay hava muhalefeti ve çalışmalarımızdaki yoğunluk nedeniyle örgüt toplantımız aksadı.

İlçe merkezini neden taşındınız? Neden tekrar eski yerinize döndünüz?


Bildiğiniz üzere Safir Düğün Salonu üzerinde bulunan yaklaşık 500 metrekare büyüklüğündeki mekân Belediye Başkanımız Hasan Akgün’ün seçim koordinasyon merkezi olarak kullanılmaktaydı. Burada başarılı bir seçim çalışması yürütülerek yerel seçimin kazanılması sağlandı. Ben de bu süreçte hem partimizin ilçe sekreteri, hem de partimiz adına ilçe seçim kurulu üyesiydim. İlçe Seçim Kurulu’nda her gün en az bir, çoğu zaman da iki itirazı değerlendirerek rekor denecek sayıda kararın altına imza attık. Orada partim adına hakkaniyet ne ise onun için çalışma yaparken İlçe Merkezi, İlçe Seçim Kurulu (daha sonra İl Seçim Kurulu) ve Safir Düğün Salonu üzerindeki koordinasyon merkezi arasında mekik dokudum. Sonuçta kazandığımız yerel seçimle ilgili çalışmaların gerçekleştirildiği önemli bir yerdir orası. Belediye Başkanımız bu mekanı ilçe merkezi olarak kullanabileceğimizi yönetim olarak kendisini ziyaret ettiğimiz sırada  ifade etmişti. Ben de yönetimdeki arkadaşlarıma danışmam gerektiğini ifade etmiştim. Daha sonra yönetim kurulu olarak konuyu üç hafta her toplantımızda ayrı ayrı değerlendirerek taşınma kararı almıştık. Bu geniş mekân dışarıdan gelen misafirlerimizce de büyük beğeni ile karşılanmıştır. Gerçekten de önemli bir işlev görmüş geniş bir mekândır.

Aksi giden bir şeyler mi oldu?


Ancak 24 mahalleden oluşan ve geniş bir alana yayılan ilçemizin örgüt tabanında yeni yer ile ilgili olarak ulaşım anlamında şikayetler başladı. Örneğin Pınartepe Mahallesi'nden iki vasıtayla gelinebiliyordu. Daha yakın mahallelerimizdeki üyelerimiz de durağın uzak olduğunu ve kışın havanın erken karardığı saatlerde çok sapa yerlerden geçerek duraklara ulaştıklarından bahsettiler. Partili arkadaşlarımızın çoğu Büyükçekmece merkezinde işlerini halledip daha sonra partiye uğradıklarını ve tek yol parası vererek bunu yapabildiklerini, ama yeni yere gelmek için ayrıca yol parası vermek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Biz de yönetim olarak bütün bu şikayetleri göz önünde bulundurduk. Örgütün sesine kulak vererek yönetim olarak mülkiyeti partimize ait olan eski yerimize dönme kararı aldık. Belediye Başkanımız Akgün’ün Safir Düğün Salonu üzerindeki mekânı kirasını karşılayarak ilçemizin kullanımına tahsis etmesi her şeyden önce CHP'ye ve CHP Büyükçekmece İlçe Yönetimi’ne verdiği değerin ve parti içerisindeki uyumun  iyi niyetli bir göstergesidir. Aynı zamanda bizim için de çok önemlidir. Kendisine katkılarından dolayı CHP İlçe Örgütümüz adına teşekkür ediyorum.




Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz


Belediye ile ilişkileriniz ne durumda?

Belediye Başkanımız ve partili meclis üyelerimiz CHP bayrağını taşıyarak seçildiler. Ekip olarak gayet uyum içerisinde saat gibi tıkır tıkır işleyen bir çalışma içerisindedirler. Bizler de ilçe yönetimi olarak partimizin tüzük ve yönetmeliklerinde tanımlanmış yetki, sorumluluk ve görev alanı çerçevesinde uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece İlçe Yönetimi'nin belediye ile olan ilişkisinin sorgulanması gereksiz demek istemiyorum ama herhalde geçmişte kalan süreç ile ilgili değerlendirmelerden kaynaklanıyor. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım Büyükçekmece’ye hak etmediği sıkıntıları yaşatmamak gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz.

Meclis grup toplantılarına katılıyor musunuz?

Gayet tabi... Tüzük ve yönetmeliklerle belirtilen bütün sorumluluk, görev ve yetkilerimin bilincinde hareket ediyorum. Ancak çok fazla formal yapı içerisinde hareket ederek dostane duygularımı kenara bırakamam. Samimiyet benim için herşeyin önünde gelir. Samimi yaklaşım hem güveni hem de başarıyı arttırır. Böyle davranırım ve bunu bütün siyasi arkadaşlarımdan beklerim. Aksi beni üzer.

İlçe halkı belediye ile ilgili ihtiyaçlarını sizlere iletiliyor mu?

Belediyelemizle ilgili ilçe halkından ihtiyaçlarla ilgili beklentiler bize de bildiriliyor. Konunun direkt muhatabı ilçe yönetimi olarak bunları belediye başkanımıza ve meclis üyelerimize yönlendiriyoruz. Konunun takipçisi oluyoruz. Örnek olarak; bir sokağın asfaltında bozulma meydana geldiyse, altyapı ile ilgili bir sıkıntı yaşanıyorsa gibi sıkıntıları verebilirim.

Bütün adaylarımızı destekliyoruz

Ali Ulvi Gökbulak’ın milletvekili adaylığı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Her şeyden önce hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kendisi eğer ön seçim olursa milletvekili aday adayı olacağını ifade etmişti. Ben Ali Ulvi Gökbulak’ın ve bütün Büyükçekmece adaylarının, Ali Şeker ve Haliye Donmuş’un milletvekili olmasını canı gönülden isterim. Örgütümüz yapılacak olan ön seçimde kararını verecektir. Bizler de ortaya çıkacak sonuca saygılı bir biçimde 7 Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçimde bütün milletvekili adaylarımızın kazanması için tüm gayretimizi ortaya koyacağız.

Karayalçın’ın İl Başkanlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayın Karayalçın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Samsun Milletvekilliği, Başbakan Yardımcılığı ve Genel Başkanlık görevlerinde bulunmuş çok değerli bir siyasetçidir. İstanbul İl Başkanlığı görevini kabul etmek de bütün Türkiye’nin aynası olan Türkiye’nin en büyük ilinde büyük sorumluluk ve cesaret işidir. Bizler için de bir şanstır. Ön seçim yapılması için kendisinin gösterdiği çaba çok önemlidir. Bunu takdir ediyoruz. Çok önemli bir seçimin arefesinde bulunduğumuz bu süreçte sayın Karayalçın’ın üzerinde durduğu herşeyi önemseyerek ve verilen görevleri yerine getirerek parti hiyerarşisi içerisinde uyumlu çalışma gayreti içerisindeyiz.

Seçimle ilgili nasıl bir çalışma sürdüreceksiniz?

Seçimle ilgili üst kurullarımızın öngördüğü şekliyle sandık bazında örgütlenme modelini uygulayarak ve münferit eylem ve söylemlerle değil; eylem ve söylem birliği içerisinde hareket ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

İlginize teşekkür ederim. Ulusal Basınımızın gerçek dayanağı ve haber kaynağı olan sizlere teşekkür ederim.



CHP'yi çok büyük işler bekliyor

Haziran 2015 seçimleriyle ilgili beklentiniz nedir?

İktidar olmak. Horlanan Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak. Türkiye’nin itibarını istenen düzeye çıkarmak. Adalet, insan hakları, basın özgürlüğü, eğitim, güvenlik ve laiklik. Bilerek boş bırakılan alanlarda demokratik çerçevede devlet otoritesinin sağlanması. İstatistiklere göre 2002'de nüfusun yüzde biri ekonomik varlığın yüzde 34'üne sahipken; 2015'te nüfusun yüzde biri ekonomik varlığın yüzde 56'sına sahip olmuş. 2002'de hane halkı 100 liralık gelir karşısında 3 lira borçluyken bugün 55 lira borçlu. 2002'de tüketici kredilerinin milli gelire oranı yüzde 1 iken bugün yüzde 16. CHP'yi iktidar olduğunda çok büyük işler beklemektedir. Ama devleti kuran Türkiye’nin en köklü siyasi yapısı olan ve köklerini Kuvvayı Milliye ruhundan alan CHP muktedirdir ve Türkiye’nin birleştirici gücü olarak bütün zorlukların üstesinden gelecektir.

Kadınlar hak ettikleri yerde değil

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çalışmanız var mı? Kadınlar hak ettikleri yerde midir?

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ilçe merkezimizde saat 12.00'de Bayev’den gelen  uzman psikologların sunumuyla kadın kollarımızın ve İlçe Eğitim Sekreterimizin işbirliğiyle hazırlanan söyleşimiz olacak. Son yıllarda artış gösteren kadına şiddet ve bu konuda neler yapılabileceğine ilişkin konuşacağız. Söyleşiye Bilim ve Gelecek dergisi Büyükçekmece Temsilcisi Ahmet Doğan'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Osmanlı dönemi kadın, Cumhuriyet dönemi kadın, 12 Eylül sonrası kadın gibi farklı dönemleri değerlendiren bir sunumla katkıda bulunacak. Kadınlarımızın temsili, olması gereken noktada değil. CHP'de cinsiyet kotası uygulaması yapılarak uygulanan pozitif ayrımcılığa rağmen hak ettikleri konumda değiller. Diğer siyasi platformlarda ve  toplumsal yaşamın her alanında hak ettikleri yerde değiller. İstenilen noktaya gelinmesi hem kadınların vereceği mücadele ile hem de bizim onların vereceği mücadeleye destek vermemizle, topyekun toplumsal eğitimle ve konunun öneminin her aşamada algılatılması ve içselleştirilmesi ile mümkün olabilir. Kadın kollarımız şu sırada olağanüstü bir çaba ve özveri içerisinde çalışmalarını sürdürmekteler. Hızla büyüyen ve 24 mahallemizin tamamında örgütlü çalışmalarını arttırarak uyum içerisinde çalışan bir ekip anlayışıyla hareket etmektedirler. Yakın zamanda çalışmalarının etrafa örnek gösterileceğinden eminim. Burada en çok hoşuma giden ve önem verdiğim husus evvelce kadın kolları yönetiminde bulunmuş arkadaşlarımızın da bu çalışmalara faal olarak katılmalarıdır.



Kelime oyunu...

Hayat  :Mücadele
Aile :Herşeyin başı
Kadın  :Kutsal annelerimiz
Geçmiş :Ders
Gelecek :Gençlik
Eğitim  :Eğitimde birlik
Renk :Bayrağımızın rengi
Yetki :Sorumluluk
Büyükçekmece :Denizin kokusu
İstanbul :Keşmekeş
Türkiye :Üniter Devlet
CHP :Türkiye’nin umudu
Kılıçdaroğlu  :Başbakan
Atatürk :Türkiye’nin tartışmasız önderi

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.