SEKS, STRES VE KADIN BEYNİ


Bir fıkra geldi aklıma; Bir çift, gece odalarına çekilmeye hazırlanıyorlar. Kadın geceliğini giyip yatıyor.

Bir süre sonra, kocası elinde bir bardak su ve bir aspirini ona uzatmış başında dikiliyor.

-Bu ne bey?

-Sana aspirin getirdim.

 -Benim başım ağrımıyor ki?

-Allaha şükür!

Dua edin ki  fıkrayıyazıyorum. Anlatmaya kalksam kimse gülmez çünküfıkra anlatmayı hiç beceremem. Kim bilir, belki yazarken bile komik yazamamışımdır. Bu fıkra nereden çıktı peki?  “Kadın beyni” diye okuduğum kitaptan paylaşımlara devam ediyoruz ve orada kadın ve erkek cinselliğinin, bilimsel tarafına ineceğiz şimdi de oradan geldi aklıma.
Neden beni anlamıyorsun? (3)

“Her ne kadar hormonlar ve cinsel tepkiler kişiden kişiye farklılık gösterseler de kırk iki ve elli yaş arasındaki kadınların %50’si cinselliğe ilgilerini kaybederler. Menapoz yaşı geldiğinde kadınlar yirmili yaşlarda sahip oldukları testesteronlarının %60’ ını kaybederler. Ama bu kayıp, bantlar, jeller ve haplarla takviye edilebilir.”
Ama üzülmeyin bu her kadın için geçerli değilmiş.

Kadınlar, eşleriyle birliktelikten önce son 48 saati gözden geçirirmiş.  Erkeklerin işi zor valla, sürekli eşlerini hoş tutması, üzmemeleri  lazım.

DİŞİLER İÇİN ÇİFTLEŞME EN RAHAT AZ STRESLİ ZAMANLARDA GERÇEKLEŞİRKEN, ERKEKLER İÇİNDE YÜKSEK SRTES DAHA İYİ İŞLİYORMUŞ.

Kitaptan, tarla fareleri ile yapılmış bir deney aktaracağım size ; “Dişi tarla fareleri için çiftleşme daha az stresli ortamlarda gerçekleşiyor. Maryland Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, dişi tarla faresinin stresli bir ortama sokulduğunda eşleştirildiği erkekle birleşmediğini keşfettiler. Ancak stres altında olan, erkek tarla faresiyse ilk bulduğu uygun dişiyle çiftleşiyordu.”“İnsanlar da stres seviyesi yüksek olduğunda erkeklerin aşk devreleri fazladan dürtülmüş olur.
Yoğun bir fiziksel meydan okumanın ardından, örneğin, erkek gözlerini kendisine diken uygun durumdaki ilk kadınla bağlantı kurmaya ve cinsel ilişkiye girmeye eğilimli olur. Bu durum savaş stresi yaşayan askerlerin neden çoğunlukla eve bir gelinle döndüklerinin açıklaması olabilir.Kadınlarsa aksine, stres altındayken ilgilerini ve arzularını ifade etmemeyi tercih eder.”

Bu konuyu artık bu hafta kapatıyoruz . Aslında daha çok enteresan bölümler ve örnekler var ama fazla uzatmadan tadında bırakalım. Belki arada yeri geldikçe, girdiğimiz konuların içinde bahsederiz. Aşktan,  aşk acısından, bağlanmaktan, kimyasal çekimden, evliliklerden, doğum depresyonuna girmiş babalardan…

Sevgiyle kalın



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi