SEN İNSANI GÜLDÜRÜRSÜN

“Gülmeyin!”diyor kadınlara.”Kadın gülmez.Hele kahkahayla hiç gülmez.Kadının kahkahayla gülmesi iffetsizliktir.Edep dışıdır.”diyor hükümetin ikinci adamı.O,”gülmeyin”derken bütün kadınlar ona gülüyor.Hatta dünya da gülüyor.The Times,The Guardian,İndependen gibi dünyanın saygın gazetelerine manşet oluyor,kadınlara “gülmeyin” diyen adam.

Onun bu çıkışı değil sadece,hükümetin buna benzer bazı açıklamaları da güldürüyor insanları.”Biz özgürlükçüyüz.Kadının kara çarşafa girmesi özgürlüktür”dediler herkes güldü.”İhracatımız arttı,ülkede hayvancılık gelişti.Öyle,münafık basının iddia ettiği gibi dışarıdan et,ot,saman;İsrail’den hibrit tohum almıyoruz”derseniz size nasıl gülmezler?

“Barış süreci iyi gidiyor.Dış politikamız mükemmel.Biz oyun kurucuyuz.Komşularla sıfır sorun politikası güdüyoruz.Ortadoğu’da bizden habersiz yaprak kımıldamaz.Ben İsrail Cumhurbaşkanı’na değil moderatöre van münit dedim”sözlerine  gülmemek mümkün mü?

“Suriye topraklarındaki Süleyman Şah türbesini ellerimizle bombalar,Esad yaptı deyip Suriye içlerine dalar kahraman oluruz” muhabbeti basına yansıyınca, “paralelin adamları bizi dinliyor” diye feveran ettiniz.Buna gülünmez mi? Irak-Suriye sınırında durdurulan silah yüklü TIR’lar savcılık kararıyla aranmak istenince,”TIR’lar MİT’e ait.İçlerinde de Türkmenler’e gönderilen gıda meddeleri var”saçmalığına nasıl gülünmez?

Musul Başkonsolos’umuz ve 49 Konsolosluk çalışanı 22 Haziran’dan beri IŞİD denen sözde Müslüman teröristlerin elinde.Yurttaşlarımızın nerede tutulduğu,ölü ya da diri olup olmadıkları bilinmiyor.İktidar bu konuya yayın yasağı getirerek olayın üstüne gidilmesini engelliyor.Ayrıca da diyor ki,”Ortadoğu’da bizden habersiz yaprak kıpırdamaz.”Güler misin ağlar mısın?
Ankara-İstanbul arasını 3.5 saatte gidecek hızlı tren yol buyu arızalar yaparak hedefine ancak 6 saatte varabildi.Trenin vatmanlığını,hayatında tren kabinine girmemiş Usta yapıyor ama İstanbul’a kadar gelemiyor.Pendik son durak.Buna gülünmez mi?

Yuhalanma korkusuyla ulusal maçlara gidemedikleri için,seçme popçulardan ve emekli topçulardan 5’er kişilik hormonlu iki takım oluşturarak göstermelik maç yapıyorlar.Buna maç denirse tabi.17 televizyonun hepsi birden,geçmişinde mahalle futbolculuğu olan dünya liderinin gol atabilmesi için tertiplenen bu koftiden maçta rakip takım oyuncuları sahada gol yemek için çırpınıyorlar.Topa engel olmamak için sağa-sola kaçıyorlar.Ustanın vurduğu topun gol olması için kaleci ters köşeye yatarak üç vuruşun gol olmasını sağlıyor.Ustadan gol yedikleri için sahada bayram eden rakip oyuncular yumruklarını sıkarak sevinç gösterileri yapıyorlar.Buna gülünmeden nasıl durulur?

Hazret,yıllardır birlikte çalıştığı savcıları sağa-sola sürüyor.Polis müdürlerinin bileklerine ters kelepçe vurduruyor.Gerekçe olarak da,”beni dinlediler.Hükümete operasyonlar düzenleyerek darbe girişiminde bulundular”diyor.”E,hani sen günlerdir,” bu dinleme tapeleri montaj”,mahdumla yapıldığı İddia edilen sıfırlama konuşmaları “dublaj” demiyor muydun?Buna nasıl gülünmez?
“Gülmeyin!” diye kadınlara zılgıt çeken,onları iffetsizlikle itham eden zat aynı zamanda hükümet sözcüsü.”Gülmeyin”açıklamasını da hükümet adına mı yaptı bilinmez ama o,hükümet adına ne diyorsa hükümeti tersini yapıyor.Yerli-yersiz zırt pırt da ağlıyor bu sözcü..Btün bunlar insanları güldürüyor.Elde değil.
   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi