1 TL’LİK İŞİ 5 TL’YE YAPMADIK!

1 TL’LİK İŞİ 5 TL’YE YAPMADIK!
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Alipaşa ve Küçükkılıçlı mahallerinde ikamet eden kadınlarla bir araya geldi.

Silivri Belediyesi'nin bütçe açığı vermeyen ve borç almadan yoluna devam etiğini belirten Yılmaz, “Göreve geldiğimiz günden beri tek kuruş borç almadık. Tek kuruş kredi kullanmadık ve tek kuruş faiz ödemedik. 1 TL’lik işi 5 TL’ye yapmadık” dedi

 

 

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz kahvaltı programları kapsamında Silivrili kadınlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Alipaşa ve Küçükkılıçlı mahallelerinde yaşayan kadınlarla buluşan Yılmaz programlarda, belediye tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar, Alipaşa ve Küçükkılıçlı’da yapılan hizmetler ve yeni projeler hakkında bilgiler verdi. “Gözlerin kapatıldığı, kulakların tıkandığı ve yalnızca seçimden seçime hatırlanan köyleri çalışmalarımızın orta noktasına taşıdık” diyen Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle; ‘Milli ekonominin temeli tarımdır’ sözlerini kendimize şiar edindik. Tarım kırsalda, köylerde ve köylüler tarafından yapılır. Onun için biz köyü, köylüyü, tarımı ve kırsal hayatı önceleyerek bu yola çıktık. Köyler ve köylüler önce üretimle desteklenmelidir. Köylerde iş ve aş varsa köylerde hayat olur. Köylerde iş ve aş olmazsa köylerde hayat biter. Esasında şehirlerin ve kentlerinin sözüm ona modernleşen Türkiye'nin anlayamadığı bir konu var. Köylerde hayat bittiğinde şehirlerde de hayatın bitecektir. Alipaşa, Kurfallı, Danamandıra, Sayalar, Akören, Küçükkılıçlı ve hasılı Silivri'nin bütün köyleri, İstanbul'un tarım ve hayvancılık üssü olabilecek ve tüm İstanbul'u bu topraklardan besleyebilecek potansiyellere sahiptir. Bu topraklar çok kıymetlidir. Bu topraklar yalnızca siteler ve konutlar yapılmak için kullanılmamalıdır. Silivri’de Türkiye'nin en verimli toprakları üzerinde oturuyoruz. Bu toprakları kıymetli yapan toprakların verimliliği ve bu coğrafyanın özel olmasıdır. Biz bunu bilmez, bu toprakların üzerinde varlığımızın sebebini idrak edemez, omuzlarımızdaki sorumluluğu anlayamaz ve çalışmaz isek bu topraklara ihanet ederiz” ifadelerini kullandı.

 

Kendi kasamız bildik

 

Silivri Belediyesinin ekonomi politikalarını başarılı bir şekilde sürdürdüğünü ifade eden Yılmaz, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde üreten, ürettikleriyle geliştiren ama aynı zamanda da ekonomik olarak ayaklarının üzerine basan, bütçe açığı vermeyen ve borç almadan yoluna devam eden bir belediye olduk. Silivri Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri tek kuruş borç almadık. Tek kuruş kredi kullanmadık ve tek kuruş faiz ödemedik. Geçmiş dönemden bize bırakılan belediyenin 300 milyon TL borcun 200 milyon TL’sinden fazlasını ödedik. Silivri Beledisinde göreve başladığımızda belediye işçilerimizin 11 ay ikramiye alacağı olduğunu öğrendik. Belediye emekçilerinin 11 ay ikramiyesi bekletilir mi? O dönemin şartlarında 1 milyon dolarlık ikramiye borcunu kapattık. Devletimiz Emeklilikte Yaşa Takılanları (EYT) emekli etti. Ne oldu biliyor musunuz? Yaklaşık 200 kişiye yakın personelimiz belediyemizin emekli oldu. Silivri Belediyesi olarak emekli olan personelimizin 50 milyon TL olan ikramiyelerinin tamamını gününde ve nakit olarak ödedik. Biz Silivri Belediyesinin kasasını kendi evimizin kasası gibi bildik” dedi.

 

Paralar çöpe gidiyordu

 

1 TL’lik işi 5 TL’ye yapmadıklarını belirten Volkan Yılmaz, “Haramla helali birbirinden ayırdık. İstanbul'da çöp ihalesi yapmayan ve kendi çöpünü kendi imkânlarıyla toplayan ilk belediye olduk. Bizden önceki dönemde yani 5 yıl önce 18 milyon TL’ye toplanan çöpü Silivri Belediyesi olarak 1 milyon 400 bin TL’ye topladık. Yani bizden önce toplanan çöpe 10 kat daha fazla para ödeniyordu.  Esasında bu paralar çöpe gidiyordu. İşte bu tasarruflarla ve bu yönetim anlayışıyla Silivri Belediyesini ayağa kaldırdık. Tasarruflarımızla paramızı çöpe atmadık ve köylerimize halı sahaları, sosyal alanları, parkları, bahçeleri ve köy okullarında bilgisayar salonları, tiyatro salonları ve kütüphaneleri inşa ettik. Silivri Belediyesi olarak 12 tane köy okulunu baştan aşağı yeniledik. Sizlere hizmet etmeye, sizlerle beraber olmaya, köy, köylü, çiftçi ve hayvancı demeye devam edeceğiz. İstanbul'un en kıymetli insanları, en kıymetli arazileri, köyler ve köylüler demeye devam edeceğiz. Bu kimi rahatsız ederse etsin beni hiç rahatsız etmiyor” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.