318 kaçak yapı yıktık

318 kaçak yapı yıktık
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çayırdere Mahallesi’nde ikamet eden kadınlarla bir araya geldi. Yılmaz, “Bu topraklardaki kaçak yapıyla ilgili verilen mücadeleye şahit olmuşsunuzdur. Silivri Belediyesi olarak 318 tane kaçak yapı yıktık” dedi

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz kahvaltı programları kapsamında Silivrili kadınlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Çayırdere Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla buluşan Başkan Yılmaz programda, belediye tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar, Çayırdere’de yapılan hizmetler ve yeni projeler hakkında bilgi verdi. Toplantı kapsamında kadınlar, Başkan Volkan Yılmaz’a talep ve önerilerini iletti. Kahvaltı programına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yanı sıra Çayırdere Mahalle Muhtarı Doğan Bilgiç de katıldı.

 

Dinlemeyi seviyorum

Toplantıda bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Sizlere dokunmayı, sizleri dinlemeyi ve sizlerle bir arada olmayı kendimize rehber edindik. Silivri Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri Çayırdere’nin kronikleşen problemlerini çözme adına çok önemli çalışmalara imza attık. Mülkiyet hakkı diye bildiğimiz hazine arazisindeki köylerimizde tapu problemlerinin olduğunu tespit ettik. Bu tapu sorunlarının bazıları 1999-2002 yılları arasında görevde olan 57. hükümet aracılığıyla çözüldü. Sonrasında Ak Parti hükümetinde bir kısım tapu dağıtımları oldu. Son olarak bu konuyu geçmiş dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı ve şu anki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Adayı Sayın Murat Kurum ile görüştük. Görüşmelerimiz neticesinde Çayıdere, Beyciler, Danamandıra ve Sayalar’daki tapu problemlerini engelli yarışa benzettim. Bir engeli aştıktan sonra öbür engeli aşmamız gerekiyor. Yoksa bütün engellerin üzerinden tek seferde atladığımızda bütün engeller birbirine çarpıp yere devrilebiliyor” dedi.

Bu topraklar emanet

Kırsal alanlardaki kaçak yapılaşma konusunda açıklama yapan Volkan Yılmaz, “Bu topraklardaki kaçak yapıyla ilgili verilen mücadeleye şahit olmuşsunuzdur. Silivri Belediyesi olarak 318 tane kaçak yapı yıktık. Öyle bina yıkmak kolay değil ve zorlukları vardır. Aslında Milli Emlak’a ait olan yerler benim derdim ve kederim olmamalıdır. Ama benim derdim ne biliyor musunuz? Tarım topraklarına, maliye hazinesine ve orman hazinesi yapılan bu kaçak yapılara engel olmazsak buralar işgal edilir. Yarın buralarda kaçak sigara, kaçak içki ve uyuşturucu satışları yapılır. Kim nerede kaçaksa, saklanacakları yerler böyle insanların ulaşılmayacağı yerler olur. Eğer önlem almazsak buralar sokağa çıkamayacağımız ve sokağa çıktığımızda kimsenin kimseyi tanımadığı yerlere dönüşür. Bu topraklar bize atalarımızdan miras değil emanettir. Atalarımız bu değerli toprakları bize koruyup kollayalım ve gelecek nesillere aynen bırakalım diye emanet etmiştir” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.