Antika aşkını iş yerine taşıdı

Antika aşkını iş yerine taşıdı
Silivri’de Ortaköy Sanayi Bölgesi’nin duyulmasına büyük katkı sağlayan ünlü iş insanı Celal İlaldı, antika tutkusunu iş yerine taşıdı

Harput Group Şirketler Topluluğu kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal İlaldı, antika tutkusunu iş yerine taşıdı. Ortaköy’deki fabrikalarının yönetim binasının bir bölümünü antika eşyalarla donatan İlaldı, vaktinin çoğu kısmını burada geçiriyor. “En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır” diyen İlaladı, hayatını şu şekilde anlattı; “Büyük hedefler koyarak üretime, yeniliğe ve eğitime birçok katkı sağladık. İlk iş deneyimime 1966 yılında İstanbul Hadımköy’de çavuş rütbesi ile askerlik yaparken kantin işletmeciliği ve fotoğrafçılık yaparak başladım. Terhis olduktan sonra İstanbul’un çeşitli kıraathanelerde garsonluk, bazı zamanlarda da mendil ve tütün ürünü satarak yaşamımı sürdürdüm. 1973 yılında Bakırcılar İlim Yayma Cemiyetinin çay ocağı ihalesini kazandım. 1975’te Çemberlitaş’ta ortağı olduğum büfeyi işletmeye başladım. 1976 yılında ise battaniye ve çorap imalatı işine girdim. Konfeksiyon firması ziyareti esnasında tekstil kırpıntısı geri dönüşüm işini öğrendim. Elazığlı Üniversite hocam ile birlikte İspanya’ya bu iş ile ilgili giderek, incelemeler yaptım. 1982 yılında Zeytinburnu’nda öğrendiklerimi açtığım iş yeri uygulamaya başladım.”

Sayısız antika biriktirdim

Antika tutkusunu anlatan İlaldı, “Vaktimin çoğu işyerinde geçiyor. Buradaki işlerimin yanı sıra antika merakım var. Yönetim binasının bir bölümünde antika eşyaları toparladım. Bu eşyaların çoğu aile bireylerinin el işçiliği ile yaptığı eserler. Kantin işletmeciliği yaptığım yıllarda kullandığım çay tepsisinden, 100 yıllık el değirmenine, el dokuması halılardan, bakır tartılara kadar her şey var burada. Eski paralar, kilimler… Bu eserlerle vakit geçirmek bana mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.