BAŞKAN YILMAZ: “MİMARSİNAN’A ÇEKİ DÜZEN VERECEĞİZ”

BAŞKAN YILMAZ: “MİMARSİNAN’A ÇEKİ DÜZEN VERECEĞİZ”
Silivri Belediyesi tarafından Mimarsinan Mahallesi’nde kurulan Gönül Sofraları İftar Programı, mahalle sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. İftarda konuşan Başkan Yılmaz, “Mahallemizin biriken sorunlarını çözmek benim boynumun borcu” dedi.
Silivri Belediyesi Ramazan Ayı boyunca ilçenin dört bir yanında Gönül Sofraları kurmaya devam ediyor. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde kurulan iftar sofralarından bir diğeri Mimarsinan Mahallesi’nde, mahalle sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Binlerce kişinin bir araya gelerek oruç açtığı, Ramazan’ın coşkusuna ortak olduğu gönül sofrasına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Ertan Civaş, Belediye Meclis Üyeleri, İstanbul Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Yüksel Yılmaz katıldı.

YILMAZ: “PAYLAŞMA DUYGUSUNU 12 AYA YAYMALIYIZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz gerçekleştirdiği konuşmasında, “Ramazan ayı boyunca her akşam bir mahallemizde iftar ediyoruz, gönül sofraları kuruyoruz. Allah bu kurduğumuz sofraları mübarek eylesin, tuttuğumuz oruçları, yaptığınız ibadetlerin kabul etsin. Her şeyden önemlisi bu ayda tok açın halinden anlıyor, aşını ekmeğini paylaşmayı hatırlıyor. Mimarsinan Mahallesi’nde binlerce insanın birlikte oruç açması, ekmeğini paylaşması, İslam dininin ne kadar ulvi bir din olduğunun da örneği. Biz 29 gün boyunca her mahallede binlerce insanla oruç açıyoruz ama şunun altını çizerek söylüyorum; bu iftarlardaki harcamaların bir kuruşu dahi belediyemizin kasasından çıkmıyor. Bunları karşılayan hayırsever insanlara Allah güç, kuvvet versin. Daha fazla kazanç versin ki daha fazla hayır yapabilsinler. Bu Ramazan ayı içinde yaşadığımız paylaşma duygusunu Allah 12 aya yayabilmeyi nasip etsin. Mimarsinan Mahallesi’ndeki herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“OY VEREN VERMEYEN, HERKES BENİM KARDEŞİM”

Mahallenin sorunlarına yönelik gerçekleştirilecek çalışmaları da aktaran Başkan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti : “Seçimlerden önce geldiğimizde de Mimarsinan Mahallemiz ile kucaklaştık. Bu kucaklaşma 5 yıl boyunca devam edecek, 5 yıl boyunca sizin yanınızda olacağım hiç şüpheniz olmasın. Huzurlarınızda bir kez daha söz veriyorum. Beraber olacağız, bir olacağız, diri olacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bir bütün olduğunu, etnik yapısı, dini inancı, mezhebi ne olursa olsun bu Ay Yıldızlı Bayrak altında herkese yer olduğunu biliyoruz. Burada bize destek vermeyen, oy vermeyen kardeşlerim, vatandaşlarımız da var. Ben Silivri’nin belediye başkanı olacağım, hiç kimse kendini öteki taraf hissetmesin, ayrışan taraf hissetmesin. Herkes benim kardeşim, herkes benim eşit vatandaşım. Mahallemizin biriken sorunlarını çözmek benim boynumun borcu. En kısa zamanda sizlerin de destekleri ile birçok problemi çözeceğiz. Bu iftar programını yaptığımız caddeye bir prestij kazandırmalıyız. Asfaltıyla, kaldırımlarıyla, aydınlatmaları ile burasının sahildeki, çarşı meydanındaki caddeden hiçbir farkı kalmayacak hiç meraklanmayın. 5 yıl boyunca var gücümüzle çalışacağız. Bu mahallenin konum olarak Silivri’nin en kıymetli yerlerinden biri olması gerekir ama emlak değerleri, dükkan değerleri ile hakkettiği yerde değil. Beraber buraya çeki düzen verirsek, yatırımı getirirsek, göreceksiniz burası herkesin yaşamak için gıpta ettiği bir mahalle olacak.”

Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından gönül sofralarının kurulmasına katkı sağlayan hayırsever işadamları Karaman Metal’in sahibi Cengiz Karaman, Urmet Metal Silivri Kooperatifi Murat Durgut ve Silivri Akademi Çevre sahibi Ufuk Işık’a teşekkür plaketi hediye etti.

Mahalle ve köylerde kurulacak iftar sofralarının devam eden 10 günlük programı;

22 Mayıs Çarşamba Büyük Sinekli- Küçük Sinekli Mahalleleri/ B.Sinekli Pazar yeri- K.Sinekli Kahve Önü

23 Mayıs Perşembe Yeni Mahalle Garden Arkası /Kapalı Spor Salonu

24 Mayıs Cuma Kurfallı Mahallesi- Bekirli Mahallesi/ Kurfallı Meydanı- Bekirli Meydanı

25 Mayıs Cumartesi Seymen Mahallesi/ Eski Okul Bahçesi

26 Mayıs Pazar Cezaevi/ Lojmanlar

27 Mayıs Pazartesi Çeltik Mahallesi- Yolçatı Mahallesi/ Çeltik Okul Bahçesi-Yolçatı Meydan

28 Mayıs Salı Akören Mahallesi/ Pomak Mahallesi- Pazar Yeri / Gacal Mahallesi Okul Bahçesi

29 Mayıs Çarşamba Beyciler Mahallesi - Çayırdere Mahallesi / Beyciler Camii Önü- Çayırdere Okul Bahçesi

30 Mayıs Perşembe Fener Mahallesi/ Çarşı Cami Önü

31 Mayıs Cuma Alipaşa Mahallesi- K.Kılıçlı Mahallesi/ Muhtarlık Binaları Ön

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.