Bizim için çok özelsiniz

Bizim için çok özelsiniz
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla Silivri’de yaşayan özel bireyler ve aileleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Programda konuşan Yılmaz, “Sizler bizim için çok özelsiniz ve böylesine özel ve güzel insanlarla bir kez daha bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyorum” dedi

 

Silivri’de yaşayan özel bireylerin engelsiz bir yaşam sürmeleri için birçok projeyi hayata geçiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla Silivrili özel bireyler ve aileleriyle kahvaltıda bir araya geldi. “Sevgi Engel Tanımız” sloganıyla Palmiye Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, hayırsever Nakipoğlu ailesi, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, özel bireyler ve aileleri katıldı. Program kapsamında özel bireyler, hazırladıkları sürpriz gösteriyle ellerindeki Türk bayrakları eşliğinde dans gösterisi yaptı.

 

 

Kahvaltı programın açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Sizler bizim için çok özelsiniz ve böylesine özel ve güzel insanlarla bir kez daha bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyor, değerli katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğim gibi; ‘Başarısız insanların bahaneleri vardır. Bahanesi olmayanlar ise mutlaka başarıya ulaşır’ Çünkü hiçbir engel başarıya bahane olamaz. Yeter ki imkân, fırsat ve cesaret verilsin. Bu nedenle özel bireylerimizin hayatından engel kelimesini çıkarmak için Silivri Belediyesi olarak büyük gayret sarf ediyoruz. Silivri Belediyesi olarak hem sizler için hem de özel bireylerimiz için engelsiz bir yaşamı hayal ediyor ve engelsiz bir yaşam için çaba sarf ediyoruz. Engellilik durumu, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini ilgilendiren bir durum değildir. Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren özel bireylerimizin; iyileştirmeye, özel eğitime, rehabilitasyona, medikal destekten psikolojik desteğe, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması ve desteklenmesi gerekmektedir. Engelli kardeşlerimizin topluma kazandırılması ve kişisel yeteneklerinin keşfedilerek sosyal yaşama katılmaları onların sosyal yaşamı için de çok önemlidir” dedi.

 

 

Volkan Yılmaz’ın ardından konuşan Hayırsever İş İnsanı Ökkeş Nakipoğlu, “Öncellikle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın sayesinde çok güzel projelere imza attık. Silivri yakın dönemde çok şanlı bir kent haline geldi. Çünkü belediye başkanımız her konuya yakınen ilgili ve alaka gösteriyor. Bizlere de özel bireylere destek verme imkânı tanıdığı için Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a çok teşekkür ederim” diye konuştu. Nakipoğlu’nun ardından bir konuşma yapan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “Merkezi idaremizin ve hükümetimizin son yıllarda engellilere ve engelli yakınlarına yönelik yaptığı hizmetler var. Bu hizmetlerin en başında sayabileceklerimiz arasında; evde bakım hizmetleri ve engelli bireylere yönelik vergi indirimleri yer alıyor. Daha sayısını ve sırasını unuttuğum birçok hizmeti hükümetimiz artırarak çalışmalarına devam ediyor. Yine Silivri Belediyesinin hizmetleri aynı şekilde hız kesmeden devam ediyor. Hayırseverlerimizle beraber en başta Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi olmak üzere çok sayıda proje hayata geçirildi. Toplum olarak özel bireylerimizi asla yük olarak görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.