Erzurum demek vatan demektir!

Erzurum demek vatan demektir!
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Erzurumlular Dayanışma Gecesine katıldı. Erzurumlu hemşehrileri, hazırladıkları pasta ile Başkan Yılmaz’a sürpriz yaparak doğum gününü kutladı.

Gecede konuşan Yılmaz, “Erzurum demek vatan demek, bayrak demek, millet demek, bağımsızlık demek, kahramanlık demektir” dedi

 

 

İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu ve Silivri Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Silivri’de yaşayan Erzurumlular için bir dayanışma gecesi düzenlendi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 26.Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyon Başkanı Ahmet Yanık, Silivri Erzurumlular Derneği Başkanı Salih Bayram, geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ve iş insanları bir araya geldi.

 

Büyük onur duyuyorum

 

Palmiye Düğün Salonunda gerçekleşen etkinliğe katılan Başkan Volkan Yılmaz, yaptığı konuşmada Gazze’de yaşanan katliama dikkat çekerek başladığı konuşmasında “Lider ülke Türkiye ve bölgesel güç Türkiye yolundaki ilerleyişimiz için birliğimizi, bütünlüğümüzü ve kardeşliğimizi muhafaza etmeye, örf ve adetlerimizi zenginlik olarak görmeye ihtiyacımız vardır” dedi. “Silivri tüm hemşehrilerimizi bağrına basmış; kültürel zenginliklerini benimsemiş; dil, din, ırk, mezhep ve memleket ayrımı yapmadan kucaklamıştır” diyen Başkan Yılmaz, “Böylesine kadim bir şehirde Belediye Başkanı olarak görev yapmaktan büyük onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Mühür vurdular

 

Erzurum’un milli mücadele döneminde çok önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Erzurum demek vatan demek, bayrak demek, millet demek, bağımsızlık demek, kahramanlık demektir. Bu toplantı vesilesiyle Silivri’den Dadaşlar diyarına; Aşkale’ye, Aziziye’ye, Çat’a, Hınıs’a, Horasan’a, İspir’e, Karaçoban’a, Karayazı’ya, Köprüköy’e, Narman’a sevgilerimi gönderiyorum. Oltu’ya, Olur’a, Palandöken’e, Pasinler’e, Pazaryolu’na, Şenkaya’ya, Tekman’a, Tortum’a, Uzundere’ye ve Yakutiye’ye selamlarımı iletiyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, barış ve kardeşliğimizi daim eylesin. Erzurum; milli heyecanın, milli ahlakın ve manevi temizliğin mertlikle temellendiği bir vatan köşesidir. Erzurum, tarihimizin canlı şahididir. Bu topraklarda nice sevinçler, nice zaferler, nice acılar ve ayrılıklar yaşanmıştır. Geçmişte Rus ve Ermeni şiddetine karşı göğsünü siper eden Alvarlı Efe Hazretleri Erzurum’un gözbebeğidir. İlim, irfan ve gönül insanı İbrahim Hakkı Hazretleri’nin anıları Erzurum’a emanettir. Balkanlar’da kahramanca mücadele eden Şükrü Paşa, aziziye tabyasında devleşen Nene Hatun, manevi hayatımızda derin izleri bulunan Hacı Salih Efendi Erzurum’a mühür vurmuşlardır” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.