HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK
Silivri Belediyesi ve hayırsever Salman ailesi iş birliğiyle Değirmenköy İsmet Paşa Mahallesi’nde Değirmenköy 112 Acil Servis İstasyonu için açılış töreni ve yapımına başlanan Neriman & Durmuş Salman Aile Sağlığı Merkezi için temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Her şeyin başı sağlık diyerek çıktığımız bu yolda, yetkimiz olup olmadığına bakmadan görev süremiz boyunca sağlık yatırımlarımızı her daim ön planda tuttuk” dedi

 

 

Silivri Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha kaliteli ve daha hızlı bir şekilde faydalanabilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Silivri Belediyesi ve hayırsever Salman ailesi iş birliğiyle Değirmenköy İsmet Paşa Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Değirmenköy 112 Acil Servis İstasyonu için açılış töreni ve yapımına başlanan Neriman & Durmuş Salman Aile Sağlığı Merkezi için temel atma töreni düzenledi. 75 metrekare alan üzerine inşa edilen 112 Acil Servis İstasyonu ile bölgedeki vakalara çok daha hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. 180 metrekare alan üzerine inşa edilecek Neriman & Durmuş Salman Aile Sağlığı Merkezi içerisinde ise 3 adet muayene odası, tıbbi müdahale odası, emzirme odası, hemşire odası ve bekleme alanı yer alacak. Aile Sağlığı Merkezi tamamlandığında Değirmenköy’de yaşayan vatandaşlar yepyeni ve modern bir sağlık tesisine kavuşmuş olacak.

 

Kollarımızı sıvadık

Törende konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Keskin ve buz gibi havada içimizi ısıtan bir temel atma töreninde sizlerle bir aradayız. Öncelikle kıymetli abim, değerli dostum, arkadaşım ve uzun yıllardır kendisini tanımaktan büyük mutluluk duyduğum Adil Salman Beyefendi şahsında onun kıymetli ailesine hem saygılarını hem de minnetlerimi iletiyorum. Bol hayır hasenat yapabilmeleri için hanelerine bolluk, huzur ve refah temenni ediyorum. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile yapmış olduğumuz görüşmelerde sağlık konusunun Silivri’nin her noktasına ulaşmasını hedeflediğimizi belirtmiştik. Bu bağlamda 112 acil istasyonları çok önemli bir görevi ifa ediyor. Değirmenköy’de böyle bir 112 acil istasyonumuz yoktu. Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda burada olası bir kalp krizi, beyin kanaması ve trafik kazası vakalarına çok hızlı bir şekilde ulaşacak 112 acil istasyonu, 7/24 personeliyle burada Değirmenköy’e hizmet verecek. Silivri Belediyesi olarak hizmetkar olduğumuz ilçemizde neye ihtiyaç var diye kendimize sorduk. Sağlık ocaklarının, aile sağlığı merkezlerinin ve 112 acil istasyonlarının eksik olduğundan hareketle kolları sıvadık. Her şeyin başı sağlık diyerek çıktığımız bu yolda, yetkimiz olup olmadığına bakmadan görev süremiz boyunca sağlık yatırımlarımızı her daim ön planda tuttuk” diye konuştu.

 

Yatırımları anlattı

Silivri Belediyesinin sağlık yatırımları hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Gümüşyaka’da depremden zarar gören aile sağlığı merkezimizi yıkarak yerine 900 metrekare alanda hayırsever Ölçer ailesiyle 2 hekimli aile sağlığı merkezimizi yaptık. Kavaklı’da 5 bin metrekare büyüklüğünde park, dinlenme ve spor tesisleri alanımızın yapımıyla birlikte, hayırsever Nakip ailesi iş birliğiyle 3 hekimli Kenan & Çelebi Nakip Aile Salığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonunu ilçemize kazandırdık. Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde 500 metrekare alanda 5 hekimli Dr. Cemal Kozanoğlu Aile Sağlığı Merkezimizi inşa ederek Sağlık Bakanlığının hizmetine sunduk. Köylerimizde bir tane bile 112 acil istasyonu yoktu. Bu durumun önüne geçmek için Silivri Belediyesi ve bağışçımız Kalyon İnşaat iş birliğiyle Büyükkılıçlı Mahallesi’nde 10 köyü kapsayacak şekilde 112 acil istasyonu yaptık. Yine Beyciler’de orman köylerimize hitap edecek bir 112 acil istasyonunun da çok kısa bir süre içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Hayırsever Ayşenur Yıldız Usta’nın destekleriyle Akören Sağlık Evi ve Ebe Lojmanını, hayırsever Gençoğlu ailesiyle Kurfallı sağlık evini ve yine hayırsever desteğiyle Sayalar Sağlık Evini inşa ettik. Fatih Mahallesi’nde 5 Hekimli Şefika & Necati Zafer Aile Sağlığı Merkezini yakında tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLACAĞIZ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de faaliyet gösteren Silivri Ambalaj Fabrikası ve Albayrak Tente Fabrikası yetkilileri ve çalışanlarını ziyaret etti. “Zaman hızlıca geçerken 5 yıl su gibi aktı. Bu 5 yıl içerisinde Silivri Belediyesi olarak işçisiyle, işvereniyle, çiftçisiyle, hayvancısıyla, ev hanımıyla, kentlisiyle, köylüsüyle, öğrencisiyle ve vatandaşıyla bir arada olan bir belediye olduk” didyen Yılmaz, “Halkçılık sloganını yalnızca billboardlara değil halkla beraber bu şehrin sokaklarına yazan bir yönetim anlayışına sahibiz. Silivri Belediyesi olarak bütün hizmetlerimiz sosyal belediyecilik mantığını kavramış ve anlamış bir şekilde devam ediyor. Biz Silivri’de hiç kimseyi dini, dili, partisi veya mezhebine göre ayırmıyoruz. Bu anlayışla Silivri Belediyesi olarak Silivri’nin merkezinde duruyoruz. Yani herkese eşit mesafede duruyoruz. Biz bir pergelin sabit ucu olmaya devam edeceğiz. Silivri Belediyesi olarak her zaman kimsesizlerin kimsesi olmaya, kısık seslere ses, darda kalanlara nefes ve ihtiyaç sahiplerine adres olmak için yola çıkanlardan olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de hizmet veren kadın kuaförleri ve güzellik merkezi işletmecileriyle gerçekleştirilen kahvaltı programına katıldı. Toplantıda konuşan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak görev süremiz boyunca Silivri’de kronikleşen birçok sorunu üzerine giderek çözdük. Geride bıraktığımız 5 yıl boyunca hayata geçirdiğimiz tüm proje ve hizmetlerin merkezine insanı koyduk. Çünkü okullar, kültür merkezleri ve spor salonları yapabilirsiniz ama o binaların içini dolduracak insan yetiştiremezseniz yaptığınız işin bir anlamı kalmaz. Bu nedenle Silivri'de yaşayan tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde eğitim almaları ve spor yapmaları için birçok projeyi hayata geçirdik. Silivri Belediyesi olarak 5 yıl boyunca tarihiyle, kültürüyle ve doğasıyla eşsiz bir güzelliğe sahip olan Silivri’mize birçok hizmeti kazandırdık. Önümüzdeki 5 yılda da herkesin gıpta ile baktığı bambaşka bir Silivri için sizlerin desteğini bekliyoruz. 7.000 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Silivri'de bulunan tarihi eserlere sahip çıkarak daha güzel bir Silivri için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.