İBB tek bir adım atmadı!

İBB tek bir adım atmadı!
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geçtiğimiz günlerde aşığı yağmur nedeniyle ilçede yaşanan su baskınlarından dolayı İBB ve İSKİ'yi sorumlu tuttu.

Defalarca uyarmalarına rağmen iki kurumun sorumluluklarını yerine getirmediğini belirten Yılmaz, “Silivri’deki taşkın sorunlarının çözümü konusunda bir adım atmış değiller” dedi

 

 

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı aralık ayı meclis toplantısı, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İSKİ’ye yönelik eleştirilerde bulundu. CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız ve CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı’nın Silivri’deki dere ıslahı ve sel felaketinde Silivri’ye destek verilmemesiyle ilgili aleyhte açıklamalarına yanıt veren Yılmaz, İBB ve İSKİ yönetimlerinin sorumlu olduğu yerlerde görevlerini yapmadıklarını belirtti.

 

 

 

2020 ve 2022 yılında 2 tane ayrı meclis toplantısında Silivri’deki taşkınlarla ilgili İSKİ ve İBB yönetimini uyardıklarını belirten Yılmaz, “Dereleri ıslah edin dedik. Ama 2024 yılına gelmemize rağmen hala İSKİ, Silivri’deki taşkın sorunlarının çözümü konusunda bir adım atmış değil. Benim ve Ekrem İmamoğlu’nun da katılamadığı İSKİ’nin yatırım projelerinin konuşulduğu bir toplantıda, genel sekreterimiz ve İSKİ Genel Müdürü, ‘Silivri’de taşkını tarihe karıştı, Silivri'de taşkın riskini bitirdik’ minvalde konuşmalar yaptılar. Onların yapmış olduğu konuşmalardan birkaç ay sonra, 2 gün içerisinde yağan yoğun yağış sebebiyle KİPTAŞ 3 ve KİTAP 4’ün arkasından Semizkumlar Mahallesi Altınorak mevkiine dökülen Çamurlu Dere’nin taşmasıyla büyük bir alan sular altında kaldı” eleştirisinde bulundu.

 

 

 

CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı ise “Haklısınız, esasında İBB ve İSKİ’nin görevlerini yapması lazım. Bu konuda tartışma yapılamaz. Ancak bu son 5 yılda sınırlı bir görev verimi değildir. 25 yıldır AK Parti orayı yönetiyor ve siz buna ilişkin bir cümle söylemiyorsunuz. Demeniz gereken Ekrem Bey'den önceki görevliler de bunu savsakladı ve yapmadı. Görev süreçleri içerisinde bunun yapılmasının konusunda hepimizin büyük bir çaba sarf etmesi gerekiyor. Dünya kadar ıslah edilmesi gereken yer varken elbette afetlere sebep olan derenin bir an önce İSKİ'nin görev alanına girmesini sağlamamız lazım” diye konuştu.

 

 

 

CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız da yaptığı konuşmada, “İBB Başkanı Ekrem Bey'in sizi aramadığını ifade ettiniz. Siz her ihtiyaç duyduğunuzda Ekrem Bey’i çok rahatlıkla arayabiliyokusursunuz. Ekrem Bey’in sizi aramaması anormaldir ama siz onu arayabilirdiniz. İBB’den destek ve yardım talep etmeniz ayıp bir şey değil. Böyle bir afet durumunda arayıp durumla ilgili bilgi verebilir ve yardım isteyebilirdiniz. Biz sürekli buradaki bürokratlarımızla görüştük. Sadece Silivri Belediyesi ekipleri tarafından vatandaşın yanında olunmuş da hiçbir İBB ekibi yokmuş gibi lanse etmeniz çok doğru değil” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.