KISIK SESLERE SES OLACAĞIZ!

KISIK SESLERE  SES OLACAĞIZ!
Silivri Belediye Meclisi kasım ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, dezavantajlı gruplara hitap ettiklerini belirterek, “Kısık seslere ses, darda kalanlara nefes, ihtiyaç sahiplerine adres olacağız demiştik.

 İddia ediyorum İstanbul'un belki de Türkiye'nin belediye eliyle yapılan en donanımlı ve en kapsamlı engelsiz yaşam merkezinin açılışını yaptık” dedi 


Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı kasım ayı meclis toplantısı, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri genelindeki hizmetlerle ilgili kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendirdi. “Silivri Belediyesi olarak ilk günden itibaren Silivri'nin bir tarım kenti olduğunu, tarım kenti parametresinin ıskalanmaması gerektiğini, turizm, tarım ve sanayi üçgeninde Silivri'nin doğru planlanarak, doğru bir gelişmeyle yoluna devam etmesi gerektiğini ifade ettik” didyen Yılmaz, “Tarıma, hayvancılığa, tarımsal üretime ve yerel kalkınmaya son derece önem verdiğimizi her fırsatta söyledik. Bu doğrultuda Sayalar’da üretilen kırmızı biberin işlenerek, toz biber haline getirip satılmasının gelir getirici bir çalışma olacağını ifade etmiştik. Bugün biberin kilosu 20 TL iken toz biberin kilosunun 200 TL’nin üzerinde olduğunu hep beraber biliyoruz. Sayalar’daki hanımefendilere İlçe Tarım Müdürlüğümüzle beraber, onların atalık tohumlarından elde edilen fideleri üretilip o fideleri de hanımefendilere dağıtmıştık. Fide dağıtım töreninde 200’ün üzerinde Sayalar’da yaşayan hanımefendi vardı. Silivri Belediyesi olarak fideleri dağıtıyoruz ve toz biberlerinizi alım garantili bir şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz diye söz vermiştik. Verdiğimiz sözü tutarak Sayalar’da birçok yapılan organizasyondan çok daha kalabalık bir festival ve üretim şenliği şeklinde bir organizasyon yaptık. O gün neredeyse Sayalar’da üretilen tüm kırmızı biberler satın alındı” ifadelerini kullandı. 

Her şeyin başı sağlık

Silivri Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak her şeyin başı sağlık diyoruz. 112 Acil İstasyonları ve sağlık ocaklarıyla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Şu an Değirmenköy’de, Silivri Belediyesi ve hayırsever Adil Salman beyefendinin iş birliğiyle bir 112 acil istasyonumuzun binası ve tefrişatı bitmek üzere. Yenimahalle’de 7 hekimli bir sağlık ocağımız bitmek üzere. 15 gün içerisinde açılışı planlanıyor. Hemen onun yanı başında arsası Silivri Belediyesine ait alana 2 üniteli bir 112 Acil İstasyonunun binasını da Silivri Belediyesi olarak yaptık. 10 gün içerisinde bitirip vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Yine Fenerköy’ de mahalle halkımıza hizmet verecek dev bir tesisin açılışına gün sayıyoruz” dedi. 

CHP'lilere sitem etti

Sosyal belediyecilik anlayışına vurgu yapan Yılmaz, “Silivri Belediyesi dezavantajlı gruplara hitap edecek ve sosyal belediyecilik yapacak demiştik. ‘Kısık seslere ses, darda kalanlara nefes, ihtiyaç sahiplerine adres olacağız’ demiştik. Nerede garip, yetim, düştün, öksüz ve dezavantajlı bir grup veya kişi varsa ona ulaşmak en temel vazifemiz demiştik. İddia ediyorum İstanbul'un belki de Türkiye'nin belediye eliyle yapılan en donanımlı ve en kapsamlı engelsiz yaşam merkezinin açılışını yaptık. Ama her zamanki gibi CHP içindeki arkadaşlar açılışımıza katılmadılar. Buradan onlara sistemlerini belirteyim. Bu yaptığımız açılış Silivri’de yaşayan otizm, down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklara ve onların ailelerine sosyal anlamda giyim, gıda, aşevi, ücretsiz dershane ve ücretsiz dil okuluna varana kadar dev bir kompleksi açtık. MHP Genel Başkanvekili Fehi Yıldız, geçmiş dönem milletvekilleri, çok sayıda bürokratın katıldığı bir açılış töreni oldu. Her şeyden önemlisi engelli bireylerin ailelerinin gözlerindeki mutluluğa şahit olduğumuz benim en keyif aldığım ve en mutlu olduğum açılışı gerçekleştirdik. 15.000 metrekare alanda 10.000 metrekare kapalı alanı olan içerisinde pedagog, fizyoterapist, aile danışmanı ve özel eğitimli çocukların rehabilitasyonunda görevli yetkin arkadaşlarımızın bulunduğu dev bir kompleks olacak” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.