Ötelenmişlere el uzattık!

Ötelenmişlere el uzattık!
Silivri Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri ve Etkinlik Alanı için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçede kronik hale gelmiş, ötelenmiş, ihmal edilmiş sorunları çözmenin gururunu ya

Silivri Belediyesi, ilçenin sosyal hayatına katkı yapan ve doğayı koruyan bir projeyi daha hayata geçirdi. Silivri Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri ve Etkinlik Alanı için açılış töreni düzenlendi. 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri ve Etkinlik Alanı ile Selimpaşa Mahallesi’ne üretici pazarı ve sosyal eğlence yeri kazandırılırken; pazarın üzerine yapılacak Güneş Enerjisi Sistemi (GES) ile de Silivri Belediyesi, kendi elektriğini üretmeye başlayacak. Selimpaşa’daki Pazar yerinin çatısına kurulacak 1.664 güneş panelinin yanı sıra Gümüşyaka’daki pazar yerinin çatısına konulacak 980 güneş panelinin devreye alınmasıyla birlikte Silivri Belediyesi, kendi binalarında kullandığı elektriğin yüzde 80’ini kendisi üretmiş olacak. Çevre dostu bir proje olan Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri ve Etkinlik Alanının çatısında biriken yağmur suları, 150 bin tonluk depoda toplanacak ve Selimpaşa’daki parkların, bahçelerin sulanmasında ve pazar yerinin ihtiyaçlarında kullanılacak.

Gururunu yaşıyoruz

Törende konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Selimpaşa’da yapılan çalışmaları anlattı. Yılmaz, “Yaptığımız çalışmalarla ilçemizde kronik hale gelmiş, ötelenmiş, görmezden gelinmiş ve ihmal edilmiş sorunları bir bir çözmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Üzülerek söylemeliyim ki Selimpaşa’nın merkezinin dışında kalan alanlar, uzun yıllardır ihmal edilen beldeler ve köyler olarak orta yerde duruyordu. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yaptığımız çalışmalarla Selimpaşa’nın çehresini değiştirdik. Tarihine, doğasına, kültürüne yakışan hizmetler yaptık. Yoğurthane bölgemizde 8 bin metrekare alan üzerinde içerisinde halı sahası, soyunma odası, piknik alanları ve çocuk oyun alanları bulunan bir millet bahçesini hizmete sunduk. 20 bin ton asfalt döktük, 10 bin metrekare kaldırım imalatı yaptık, sokak sağlıklaştırmaları ve sokak iyileştirmeleri gerçekleştirdik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.