Silivri'yi güçlendireceğiz!

Silivri'yi güçlendireceğiz!
CHP Silivri Belediye Başkan aday adayı Doruk Bulut, beklenen İstanbul depremine yönelik Silivri'de alacakları önlemlere değindi.

Bulut, “Yerel yönetimde iktidar olmamız halinde, Silivri'yi güçlendireceğiz. Kentsel dönüşümde ekonomik zorluklar nedeniyle anlaşamayan vatandaşlarımıza, belediyeye bağlı bir şirketimizle destek verecek ve binalarını kısa sürede güçlendireceğiz” dedi

 

 

 

Halk Tv'de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına katılan CHP Silivri Belediye Başkan aday adayı Doruk Bulut, yerel yönetimi kazanmaları halinde beklenen İstanbul depremine ilişkin ciddi önlemler alacaklarını kaydetti. Önceliklerinin kentsel dönüşüm çalışmaları ve güçlendirme çalışmaları olacağının altını çizen Bulut, bunun için Silivri'de ivedilikle çalışmaya başlayacaklarının altını çizdi.

 

Silivri'nin önceliği deprem olmalı

Silivri'de önceliğin deprem olması gerektiğinin altını çizen Bulut, “Herkesin ağzında; 'Silivri açıklarında yaşanması muhtemel bir deprem' lafı var. Biz de bu sebeple Silivri'de muhtemel bir depreme karşı ne yapabilirizi çalıştık. Dersimizi çalıştık. Mesela Silivri'de 1999 öncesi yüzde 55 yapı stoğu var. Bizler ne yapmalıyız, İBB eliyle hızlı tarama testinden binalarımızı geçirmeliyiz. Silivri'de şimdiye değin 12 bin 424 evimiz hızlı tarama testinden geçmiş. Ve çok vahimdir ki bu binaların birçoğu problemli” dedi.

 

Elimizi taşın altına koyacağız

Belediye başkanı seçilmesi halinde depreme yönelik neler yapacaklarını da kaydeden Doruk Bulut, “Bizler ülke ekonomisinin kötüye gittiği bu günlerde, kentsel dönüşümle ilgili problemlerin bina malikleri arasında yaşandığı bugünlerde ve ayrıca depremin Hatay'da hissedildiği bu günlerde ne yapmalıyız? Bence kentsel dönüşüm hassasiyetini her eve hissettirmeliyiz. Kendi aralarındaki malik sorunların ortadan kalkmasını sağlayabilmeliyiz. Bizim yerel yönetimi kazanmamız halinde ilk planımız nedir? Silivri Belediyesi'nin bir şirketi tamamen güçlendirme şirketi olacak. Yani kendi aralarında anlaşamayan malikler, kentsel dönüşümle ilgili yasaları hala içselleştirmemiş olan vatandaşlarımız, ekonomik kriz nedeniyle kentsel dönüşümü hızlı hızlı yapamadıklarından dolayı yeni binaların yapılması için biz belediye olarak elimizi taşın altına koyacağız” şeklinde konuştu.

 

Binalarımızı güçlendireceğiz

Depreme karşı alınacak önlemler bağlamında yeni bir model geliştirdiklerini vurgulayan Bulut, “Eğer kentsel dönüşümü hızlıca yapamıyorsak binalarımızı güçlendirebiliriz. Hatırlar mısınız Kahramanmaraş depreminde 8 blok var. 7'si yıkılmış, 1'i ayakta kalmış. O ayakta kalan da güçlendirilmiş bina. Biz de şimdi diyoruz ki kentsel dönüşümü yapamıyorsa maliklerimiz biz de güçlendirmeyi yapalım. Bu yeni bir model. Vatandaşımız ekonomik kriz içindeyken biz 12 ay, 18 ay taksitle, ekonomik şartları çok zorlamayan şekilde Silivri Belediyesi olarak gerekli desteği verelim istiyoruz. Tabii ki öncelik kentsel dönüşüm ama kentsel dönüşümdeki anlaşmazlıklara karşı da hızlı müdahale etmek için bu modeli destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Önceliğimiz halkımızın sorunları

Daima halkın sorunlarını önleyeceklerini vurgulayan Bulut, “Silivri'deki binalarımız orta seviyede görülüyor. Zemin değerlendirmesine bakarsak da zemini problemli olan binalarımız da mevcut.  Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Halkçı bir belediyeyi hep birlikte kurmak istiyoruz. Dolayısıyla halkı önceleyen bir anlayışla yönetim sergileyeceğiz. Deprem konusunda da bu duyarlılıkla ilerleyeceğiz” dedi.

 

Silivri'de Tarım Bankası kuracağız

Silivri'nin bir tarım kenti olduğunu ve çok kıymetli bir yer olduğunu da ifade eden Bulut, “İBB ile Tarım Bankası kurulması konusunda çalışma yapacağız. Bunun ile insanların tarımsal arazilerini satmamalarını ve tarımsal üretim yapmaya devam etmeleri için çalışmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Silivri'de çiftçilik yaşayacak
Silivri'de çiftçilik mesleğinin yaşayacağını vurgulayan Doruk Bulut, “Biz Değirmenköylüyüz, bizim orada Domates Festivali olur, biz domates ürünleri içinde büyüdük. Kavun Festivalimiz var. Bamya Festivalimiz, Yoğurt Festivalimiz var. Silivri'de orman vasfını yitirmiş araziler var. 150 senedir ekiyor biçiyor insanlarımız, devlet o insanlarımızdan yüksek paralar isteniyor.  Çatalca ve Silivri'de ikisini de Cumhur İttifakı başkanları var. Çatalca'da düşük bedellerle vatandaş yerlerini alıyor. Silivri'de yüksek bedeller sorun sürüyor. Köylüyü köyde bırakmak gerekiyor. Çiftçiliğin sürmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

Silivri yeniden CHP olacak!

Silivri'ni AK Parti yönetiminden alacaklarını anlatan Bulut, “Silivri bizi çok özledi, biz de Silivri'yi çok özledik. CHP olarak, Silivri'yi yeniden halkçı, sosyal demokrat ve toplumcu belediyecilik anlayışı ile tanıştıracak. Silivri'mizi yine, yeni ve yeniden CHP iktidarıyla tanıştıracağız. Hem Silivri'yi kazanacak hem de Silivri'den, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na büyük destek sağlayarak, ciddi bir oy getirerek İBB'yi de gelecek dönem de yine partimize kazandıracağız. Hem Silivri'mizi kaliteli bir hizmet anlayışıyla buluşturacak hem de partimizi iktidara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Bir çift mavi gözün ışığında
Kendisini de tanıtmayı ihmal etmeyen Doruk Bulut, şöyle konuştu; “Evli ve bir çocuk sahibiyimBalkan ve Rumeli kökenli bir ailenin 3. kuşak ferdi olarak 1978 yılında İstanbul Silivri Değirmenköy’de doğdum. İlk, orta ve lise eğitimlerimi İstanbul’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Makine bölümünü bitirerek mezun oldum. Ailemizin toprağa olan ilgisinden çiftçiliğe yöneldim. Şu anda çiftçiliğin yanı sıra bir firmada üst düzey yönetici olarak meslek hayatımı sürdürüyorum. Sizlerle buluşmama vesile olan siyaset hayatıma “Bir Çift Mavi Göz’ün” hayal ettiği Türkiye’de benimde izim olması için 2003 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olarak başladım. Gençlerin yeri var diyerek 2004-2009 yılları arasında CHP Değirmenköy Belde Başkanlığı görevini yürüttüm. 2009-2014 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Meclis Üyeliği, 2014-2019 tarihleri arasına Cumhuriyet Halk Partisi İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi ve 2019-2023 tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüttüm. 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı olmak için Silivri Belediye Meclisi üyeliğinden istifa ettim. Şimdi ise 31 Mart 2024 yerel seçimi için Silivri Belediye Başkan aday adayı olarak karşınızdayım.”
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.