SİYASİ KAYGI GÜTMEDİK!

SİYASİ KAYGI GÜTMEDİK!
Mimarsinan Mahallesi'ne Kur’an Kursu'nun açılışında konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz,

“Silivri’yi bütüncül bir anlayışla ele alarak, ilçemizin yıllarca ihmal edilmiş, ötelenmiş ve görmezden gelinmiş bütün sorunlarına hiçbir siyasi kaygı gütmeden el attık” dedi. Yılmaz, “Bu konulardaki sığ tartışmalara hiç girmeden, Atatürk’ün kurmuş olduğu Diyanet İşleri Başkanlığının ne kadar kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu

 

 

Silivri Belediyesi, Silivri Kaymakamlığı, Silivri İlçe Müftülüğü ve Mimarsinan Cami Derneği iş birliğiyle yapımı tamamlanan Mimarsinan Mahallesi Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi. 166 metrekare alan üzerine 4 kat olarak inşa edilen Kur’an Kursu ile bölgede yaşayan vatandaşlar, din hizmetlerinden faydalanabilecekleri yeni bir kuruma kavuşmuş oldu. Görevli 3 hocanın eğitim verdiği kursta, 4-6 yaş arası 40 çocuk ve 40 yetişkin olmak üzere 80 öğrenci Kur'an-ı Kerim öğrenme ve temel din konularında eğitim alıyor. Törenin açılış konuşmasını yapan Mimarsinan Cami Derneği Başkanı Orhan Aksu, “Mahallemizde bir Kur’an kursunun olması için Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’dan talebimiz olmuştu. Mahallemizde bu kursun yapımı için yerimiz yokken başkanımız bizlere yer tahsis etti” dedi.

 

Vatan sevgisi imandandır

 

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Öncelikle Irak’ın kuzeyinde bulunan askeri üssümüze bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı neticesinde şehit olan Mehmetçiklerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed bir hadisinde; “Vatan sevgisi imandandır” der. Vatan sevgisinin imanla bütünleştiği, devleti ve milletini karşılıksız seven, imanlı, faziletli, ahlaklı ve bilgili nesillerin yetişmesi için çocuklarımızın alacağı eğitimler çok önemlidir. Bu konulardaki sığ tartışmalara hiç girmeden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Diyanet İşleri Başkanlığının ne kadar kıymetli bir başkanlık olduğunu ifade etmek istiyorum. Mimarsinan Mahallesi’nde yaklaşık 2 yıl önce, burada bir Kur’an kursuna ihtiyaç olduğu iletilmişti. Silivri Belediyesi olarak bu bölgede belediyeye, hazineye ait yer bulmakta zorlandığımızı ifade etmiş ve sorunun çözülmesi adına teknik arkadaşlarımıza talimat vermiştik. Belediyeye ait olmayan fakat plan çalışmasıyla ihraz edilerek 166 metrekare bir yer ürettik. Belediye meclisimizde oy birliği ile Kur’an kursu ve müştemilatlarının yapılması için 25 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığımıza tahsis ettik. Akabinde Kur’an kursumuzun inşasına başladık ve tamamladık. Biraz gecikmeli de olsa bugün açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Hep sizlerle beraber ve sizin yanınızda bir yönetim anlayışıyla ‘Aşkla çalışan yorulmaz’ felsefesiyle 7/24 bu şehirdeki yönetim felsefesini değiştireceğimizi ifade ettik. Yaklaşık 5 yıllık görev süremiz boyunca Silivri’yi bütüncül bir anlayışla ele alarak, ilçemizin yıllarca ihmal edilmiş, ötelenmiş ve görmezden gelinmiş bütün sorunlarına hiçbir siyasi kaygı gütmeden el attık. Çözülmez denilen ve yapılmaz denilen birçok sorunu çözüme kavuşturduk” diye konuştu.

 

Çalışmaları anlattı

 

Silivri Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Yılmaz, “Mimarsinan Mahallesi’ne ne zaman gelsem, burada yaşayan anneler çamurlu, bozuk yollardan, kaldırımı, aydınlatması olmayan karanlık sokaklardan ve caddelerden şikâyet ediyorlardı. Sokak iyileştirme projesi kapsamında, mahallemizin ortasından geçen Alipaşa Caddesi başta olmak üzere birçok sokağımızı yeniledik. Asfaltıyla, kaldırımıyla, aydınlatması ve ağaçlandırmasıyla Mimarsinan Mahallesi’nin çehresini değiştirdik. Mimarsinan Mahallesi’nin cadde ve sokaklarında bugüne kadar, 20 bin ton asfalt,14 bin metrekare parke taşı, 19 bin metrekare parke taşı yol imalatı, 4 bin 700 metrekare bordür, 110 bin 215 metrekare yol iyileştirme, 4 bin 200 metrekare yeni yol imalatı ve 84 adet aydınlatma montajı yaptık. Yine köy okullarımız gibi Mimarsinan İlkokulumuza bağışçımız BOTAŞ ile konferans salonu, tiyatro salonu ve bilgisayar odası yaptık. Tuvaletleri baştan sona yeniledik. Okul binamızı komple bakım ve onarımdan geçirdik. Mimarsinan Mahallesi’nde yaşayan kadınlarımıza sözlerimiz vardı. Onlara ayrı bir parantez açacağımızı söylemiştik. Mimarsinan Mahallesi’nde kadınlara özel spor salonunu kadınlarımızın kullanımına açtık. Aynı Selimpaşa’ya, Değirmenköy’e, Kavaklı’ya ve Ortaköy’e yaptığımız gibi çok yakın bir zamanda kapalı pazar yerini sizlere hediye edeceğiz” açıklamasını yaptı.

 

 

 

 

 

TÜRKİYE'YE BÜYÜK SALDIRILAR VAR!

 

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan da sözlerine Kuzey Irak’ta şehit düşen 12 Mehmetçiği anarak başladı. “Savaşlar artık top, tüfek veya askeri harekâtlardan ziyade bizi biz yapan değerlere ve topluma yönelik yapılan saldırılarla oluyor” diyen Toğan, “Dinimiz, kültürümüz, dilimiz, aile kurumumuz ve aklınıza gelebilecek bize kimlik veren bütün değerlere aklınızın ve hayalinizin alamayacağı derecede büyük saldırılar var. Bunlar şunu amaçlıyorlar; ‘Toplumu bozarsak ve topluluğu biz olmaktan çıkarıp saldırılara müsait hale getirirsek o zaman işimiz çok daha kolay olur’ diye düşünüyorlar. Onun için biz dinimizi devletimizin kontrolü altında ve onun delaletiyle sağlıklı ve en iyi şekilde öğretmek durumundayız. Bu güzel tesisin ilçemize kazandırılmasında başta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tesisimizin çocuklarımıza, gençlerimize hayır getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.