Siz konuşursunuz biz ise yaparız!

Siz konuşursunuz biz ise yaparız!
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Değirmenköy’deki arsa satışını eleştiren CHP'lilere çok sert cevap verdi.

 Arsanın peşkeş çekileceği yönünde dedikodu yapıldığını belirten Yılmaz, “Hiç merak etmeyin, siz konuşursunuz ben yaparım. Yani siz konuşursunuz, biz yaparız” dedi


Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı ekim ayı meclis toplantısı, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Değirmenköy’de gerçekleşecek olan arsa satışıyla ilgili kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendirdi. “Göreve geldiğimiz ilk günden beri söylüyoruz: Belediyeler arsa ofisleri değildir” diyen Yılmaz, “Belediyeler emlak komisyonculuğu yapılan yerler değildir. Belediyeler imar planlarıyla hizmetlerinde kullanılmak üzere arsalar üretir ve bunları ihale yöntemiyle satarlar. Göreve geldiğimizde delik deşik bir bütçe vardı. Borçların kamuya, özel müteahhitlere dağ gibi biriktiği, kamuya 200 milyon TL’nin üzerinde borcun biriktiği, vergilerin, maaşların ve ikramiyelerin ödenmediği bir belediye vardı. Bakın, Silivri Belediyesinin gelirleri; İller Bankası payı, vergi gelirleri, harçlar ve kira gelirleridir. İller Bankası payıyla, ödediğimiz personel maaşı arasında 1 yılda 272 milyon TL açık veriyoruz. Bunun içerisinde yakıt yok, çöp toplama hizmeti yok, asfalt yok, bordür yok, kaldırım yok, yapılan hizmetler yok. Silivri Belediyesi bugün Silivri’de dev hizmetler hayata geçiriyor ve bunu bütçe fazlası vererek yapıyor. ‘Niye arsalar satılıyor?’ sorusunun cevabı esasında burada gizli” dedi. 

215 dönüm yer satmışsınız

Arsalar satılırken, ‘Bu arsa çok değerli satamazsınız’ eleştirisi yapıldığını belirten Yılmaz, “Arkadaşlar sizin 10 yılda sattığınız arsalar çöp müydü ya da değersiz miydi? Kıyaslama açısından söylüyorum; siz 10 yılda 215 dönüm yer satmışsınız. Biz ise 4 buçuk yılda sadece 18 dönüm yer satmışız. Şu an Silivri Belediyesi'nin en büyük problemi hukuk garabetinin içerisine soktuğunuz arsa satışlarınızdır. Yapmış olduğunuz satışlarda mahkeme kararlarını hiçe saymışsınız. Bağımsız mahkemelerden size yazılar gelmiş, sümen altı etmişiniz. Yani arsa satmayı bile becerememişsiniz. Arsa satmayı beceremeyenler, sattıkları arsayla belediyeyi milyonlarca lira borcun altına sokanlar bana gelip ‘Değirmenköy’deki arsa çok kıymetli, bunu satamazsınız’ diyorlar” ifadelerini kullandı. 

Herkes ihaleye girebilir

“Değirmenköy’deki kardeşlerimin meraklarını giderelim” diyen Yılmaz, “Bakın tane tane okuyorum size. Değirmenköy Stadının güneyindeki maliye hazinesine ait olan arazi 5 Ocak 2023 tarihinde 14 milyon 288 bin 310 TL bedelle Silivri Belediyesi tarafından satın alınmış ve parsel Silivri Belediyesi adına tescil edilmiş. Yani tapusu bize geçmiştir. Silivri Belediyesinin ve Değirmenköy’ün en kıymetli hazinesi dediğiniz yer zaten maliye hazinesinindi. Burada adına küçük sanayi sitesi denen ve ne Silivri’ye ne de oradaki esnafımıza yakışmayan bir tesis var. Değirmenköy’ün küçük sanayi sitesine ihtiyacı var dendi. Sanayi esnafımızla iki defa görüştük. Onların talepleri ilk görüşmemizde burada sanayi sitesinin korunması, kollanması ve bu sanayi sitesinde onların bu işlerine devam etmeleri noktasında oldu. Biz de kendilerine burada sanayi sitesi yapılsa bile, ihale yöntemi dışında hiçbir yöntemle hiç kimseye keyfi bir uygulamayla dükkân tahsil edilemeyeceğini ifade ettik. Biz bu arsayı ikiye böldük. Bin 640 metrekaresini Silivri Belediyesinin envanterinde tutarak arsayı ayırdık. Bin 640 metrekare olan yeri satmayacağız dedik. Hemen arkasında 7 bin 885 metrekare yeri de Silivri Belediyesinin iş, işlemleri ve hizmetlerinde kullanılmak üzere, yasalar çerçevesinde açık artırmalı ihale yöntemiyle satışının kararını aldık. Vay efendim peşkeş çekiliyor, vay efendim bir şahsa satılacak, vay efendim bir fabrikaya satılacak gibi dedikodular hiç kimseye bir şey getirmez. Bu satışın ihale tarihi bellidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşının, her şirketinin bu ihaleye girme, teklif verme hakkı ve hukuku vardır. Dolayısıyla bu arsa kimseye tahsis edilmeyecek. Silivri Belediyesinin bu arsayı bir kişiye, bir şahsa, bir fabrikaya vermesi veya satması mümkün değildir. Değirmenköy’ün ihtiyacı olan sanayi sitesini yapmak için 7 bin 500 metrekare arazinin satışını yapıyoruz. Bu satışla beraber Silivri Belediyesinin envanterine 75 milyon TL değerinde dükkânlar girecek. Buradan arsanın satışına muhalefet edenlere seslenmek istiyorum; hiç merak etmeyin, siz konuşursunuz ben yaparım. Yani siz konuşursunuz, biz yaparız” tepkisini gösterdi. 

İBB satarken neredeydiniz?

Değirmenköy’deki arsanın satışına karşı çıkanların İBB'nin arsa satışlarına neden karşı çıkmadığını soran Volkan Yılmaz, “Değirmenköy’ün göbeğinde değerli bir arsa satılamazmış. Etiler’in göbeğindeki İstanbul'un en değerli arsasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu satarken neredeydiniz? Niye ‘İstanbul'un en değerli arsası satılamaz’ demediniz? Üsküdar'da İGDAŞ binası satışa çıkıyor. İBB, Merter’deki ek hizmet binasını satışa çıkardığında bu kıymetli yerler satılamaz diye niye ortaya çıkmadınız? Satılabilir, onlar da satılabilir, bu da satılabilir. Biz İBB’nin bütün satış dosyalarına onay verdik. Siz 4,5 yıl içerisinde İBB’nin tarihindeki borçtan daha fazla borcu yaptınız. Bu alanda rekor kırdınız. Satış konusunda şikâyet etmenize gerek yok. Bir yerin en değerli yer olması onun satılamayacağı anlamına gelmez. Doğru değerlendirilirse, doğru fiyata satılırsa her yer satılabilir. Onun için burada siyaset yapacağız diye, bir sis perdesi oluşturacağız diye komik duruma düşüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.