SİYASİ KÖRLÜK

MHP’nin,7 Haziran seçimini kaybeden AKP’ye Meclis Başkanlığı’nı AKP’nin de beklemediği biçimde altın tepside sunması MHP seçmeninde ve ülkede büyük düş kırıklığı ve öfke yarattı.

Seçim meydanlarında AKP’ye en ağır sözlerle saldıran MHP’nin bu anlaşılmaz tutumunu değişik çevreler farklı biçimlerde yorumladılar.Kimisine göre MHP,hiç ummadığı biçimde çıkan seçim sonuçlarının şokuyla,kendine rota belirleyememenin şaşkınlığı içinde ne yaptığını bilmez halde. Kimine göre,her zaman yaptığını yaparak AKP’ye koltuk değneği olmakta.Kimine göre,HDP’ye nefretinden dolayı AKP’nin adayının Meclis Başkanı seçilmesini sağladı.Kimine göre de MHP,içindeki CHP düşmanlığını açığa vurdu.Solcu CHP’ye değil,meydanlarda söylenmedik söz bırakmadığı dinci parti AKP’ye oy verdi.

CHP’nin meclis adayına neden oy vermediğini MHP,üç farklı zamanda dillendirdiği üç ayrı gerekçeyle açıklamaya çalıştı. Önce dedi ki,”Baykal Erdoğan’la görüştüğü için ona oy vermem.” Ardından, ”HDP’nin oy verdiği yere oy vermem.”dedi. En son olarak da MHP,şu densiz açıklamayı yaptı: ”AKP bizi neden dinsiz partinin adayına oy verdiniz diye suçlardı.O nedenle CHP adayına oy vermedik.” 

MHP, “dinsiz parti” dediği CHP adayının Meclis Başkanı seçilerek,CHP’nin koalisyon hükümetinin kurulması aşamasında ön almasını istemiyordu.Nihayetinde CHP sol partiydi ve karşı kamptaydı.AKP ise,yolsuzluk ve rüşvetle suçlamasına rağmen kendine daha yakındı.

Sonuç olarak MHP 7 Haziran sonrasının ruhuna uygun hareket etmedi,ağır tokat yiyerek sendeleyen AKP’ye payanda oldu.Onu ayakta tuttu.Böylece AKP yenilmişlik duygusundan sıyrılarak 7 Haziran seçimin galibiymiş gibi davranmaya başladı.Girdiği şoktan kurtuldu.Seçimden %60’lık oyla çıkan muhalefete ayar çekmeye yöneldi.

MHP 7 Haziran’la işçide,çiftçide,memurda,emeklide yeşeren umutları söndürdü.Beklentileri boşa çıkardı.13 yıllık zulmün devamına olur verdi.Milletin elini böğründe bıraktı.Türkiye’nin, Türk halkının yakaladığı  fırsatı partisel çıkar uğruna tepti.Halk bu tarihi  fırsatı siyasi körlük içinde AKP lehine çeviren,seçmene verdiği sözleri unutarak AKP’ye stepnelik yapan MHP’den bunun hesabını ilk seçimde soracak,2001’de yaptığı gibi bu partiyi meclisten kovacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi