SORULAR

Demokratik sistemde hükümetler aklına eseni yapmaz;planlı çalışır,denetlenir.Ama bizde demokrasinin bu kuralı işlemiyor.Hükümet meclisi yönlendiriyor;Başbakan,yürütme ve yargıya hükmediyor.Tek kişi egemenliğine dayalı bir düzen işliyor.
Kamuoyu adına Başbakan’a soruyorum: “Suriye’ye yürüyüp Emevi Camisi’nde namaz kılacağız” diyerek fütuhattan bahsettiniz.Fitne yuvası Kandil’e yürümek,Şam’a yürümekten daha zor mu ki o eşkıya yuvası  berhava edilmiyor?
ABD,”Suriye konusunda İsrail’le ve AKP ile ortaklaşa hareket ediyoruz” diyor.ABD ile Ortaklaşa hareket ederek ne yapıyor,neyi planlıyorsunuz? ABD,herhangi bir uçağın nereden ve ne zaman kalktığını,ne taşıdığını biliyor da,PKK çetelerinin topluca sınırdan girişlerini belirleyip neden anında stratejik ortağı Türkiye’ye bildirmiyor? Komutası ABD’de olan insansız hava araçları ne iş yapıyor?
işinize geldiği zaman M.Akif’ten şiirler okuyarak milliyetçilik gösterileri yapıyorsunuz  da neden İstiklal Marşı’mız okunurken ayağa kalkmayarak bütün millete saygısızlık edenler saptanıp  onlara bunun hesabını sorulmuyor?
Ölen teröriste ağıtlar yakan,”onlara göz yaşı dökmeyen  insan değildir” diyen polis şefini Diyarbakır’a atayan kim? Hadi atadınız.Görevinin teröriste ağlamak olduğunu haykıran ve yanlış yaptığı anlaşılan o zat neden görevden alınmaz?
Başarılı işler yaptığını iddia ettiğiniz MİT,Atatürk heykellerini parçalayanların,fotoğraflarını çöpe atanların kimliklerini saptayıp da  neden gereğinin yapılması için hükümetin önüne koymuyor? Atatürk’ün özdeyişini,yönettiği kentin girişinden kaldıran,Nurculuk toplantıları düzenleyen valiler görevde tutulmaya devam edecekler mi?
Gepe genç evladını kazada kaybetmiş tutuklu bir Profesör  babaya kokain baronu muamelesi yaparak onun evladına son görevini yapmasına engel çıkarmak,zindanda ölümle pençeleşen bu masum insanın tedavi olmasına izin vermemek vicdani midir? 
İMF’ye borç veriliyor,Somali’ye,Myanmar’a yardım ediliyor.Suriyeli isyancılara şu ana kadar 700 milyon dolar harcandı deniyor.Para bu kadar çoksa,neden her gün halkın zorunlu tüketim maddelerine zam yapılıyor? Neden kendi işçimiz,çiftçimiz doyurulmuyor?
“Terör örgütüyle ve onların  uzantılarıyla görüşmeyiz” diyordunuz.Ne oldu da onlarla bölünme Anayasa’sı yapmak,Apo’yu dışarı çıkarıp onu siyasi lider yapma konusunda anlaştınız? Yoksa İmralı canisini terörist saymıyor musunuz?
“Teröristlerle kucaklaşanlar terörü mübah,teröristi masum göstererek halkımızın değerleriyle alay etmişlerdir.Bunların dokunulmazlıklarını kaldırmazsak halkımız bizden bunun hesabını sorar.Halk sormazsa Allah sorar”derken,ne oldu da bunlarla sıkı fıkı oldunuz? 30 bin insanımızın katilini kutsayanları,ülkemizi bölmek için yemin edenleri,nabız yoklamak içi Karadeniz’e kim gönderdi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi