SURİYE KORKUSU MU? YOKSA…

Patrıotlar geldi,Suriye sınırına konuşlandırıldı.Almanya,Hollanda ve ABD sağ olsun.Bundan sonra güvencedeyiz.Artık Esad bizi vuramayacak.Esad’ın,Suriyeli teröristleri desteklediği için kızıp da Türkiye’ye göndereceği füzeleri bu patrıotlar havada yakalayıp imha edecek.

İyi ama Esad’ın Şam’dan Türkiye’yi vuracak füzeleri var mı ki?
Yok ama, bu gerçeği Türk kamuoyuna anlatan da yok.Satılmış medya aracılığıyla halkımız,Esad’ın Türkiye’yi füzelerle vuracağı yolunda şartlandırıyor.Yani dezenformasyon yapılıyor.
Diyelim ki Suriye, Türkiye’ye saldıracak. 700 bin kişilik ordusu bulunan koskoca Türkiye,Suriye gibi kendi derdine düşmüş bir ülkeye karşıkendini koruyamayacak durumda mı? Eğer böyleyse vay halimize.Bütün Arap ülkeleri bir olup Türkiye’ye saldırsalar da Türkiye kendini korur.
Asıl şunu sormalı: ABD,Almanya ve Hollanda füzesavar göndererek bizi niçin,ne karşılığında koruyor? Bunların amacı Suriye’ye karşı Türkiye’yi korumak değil önce Suriye’ye,ardından da İran’a saldırmak.Bu aradaİran’dan,ABD’nin ileri karakolu İsrail’e ve Türkiye’deki ABD üslerine atılacak füzeleri bu patrıotlar marifetiyle havada yok etmek.Türkiye topraklarına patriotlar bunun için yerleştiriliyor.Bunların komutası da bizde değil,Nato askerlerinde.
Peki,Türkiye’nin Suriye’yle ne alıp veremediği var? Ne zararı var Suriye’nin bize ki Türkiye Suriye’ye karşı savaş çığırtkanlığı yapıyor? Bizim Suriye’yle bir sorunumuz yok.Esad’la savaşmamızı bizden,orada kendine bağlıkukla bir hükümet kurmak isteyen ABD istiyor.

Biz ABD’nin taşeronu muyuz?
Irak’ta,Afganistan’da,Libya’da yaptığımız taşeronluk değil mi? AKP Irak’a,ABD askerleriyle birlikte Türk askerlerinin de girmesi için TBMM’den tezkere çıkarmak istemedi mi? Libya’ya Fransa’yla birlikte bombalar yağdırmadık mı? ABD Irak’ı işgal edip bir buçuk milyon Müslüman’ı katlederken Erdoğan,”Irak’ta ABD askerlerinin başarılı olması için duacıyız”demedi mi?
AKP yönetimindeki Türkiye’nin Suriye’ye karşı savaş çığırtkanlığıyapmasının başka zararları da var.Her şeyden önce Atatürk Türk dış politikasını,”yurtta barış dünyada barış” olarak belirlemiştir.O,Türkiye’nin yönünü Batıya çevirirken,Doğu komşularımızla da iyi ilişkiler geliştirmiştir.Bağdat

Paktı bunun için kurulmuştur.
AKP bu temel ilkeyi çiğneyerek Türkiye’nin dünyadaki imajınızedelemiştir.AKP’nin bu yanlış politikalarının bedelini ülkemiz ve özellikle güneydoğu insanımız ödemektedir. Yıllardır geçimini sınır ticaretiyle sağlayan yöre halkı,sınır kapılarının kapanması nedeniyle açlığa terk edilmiştir.
Suriyeli göçmenlere ve teröristlere bu zamana dek 600 milyon dolar harcayan ve daha ne kadar harcayacağıbilinmeyen hükümet yöre halkını unutmuştur.Bunun yansıması sandıkta görülecek,kaderlerine terk edilen vatandaşlarımız AKP’yi cezalandıracaklardır.
Tabi bu konuları işleme becerisine sahip bir muhalefet olursa…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi