Av. Sibel Baysal

Av. Sibel Baysal

TÜKETİCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ-3

 Konsey, Başkanın çağrısı üzerine yılda en az bir kez toplanacak. Başkanın gerekli görmesi veya üyelerin en az dörtte birinin Başkana yapacağı gerekçeli ve yazılı başvuru üzerine de olağanüstü toplanacak. Bu tür toplantılar, başvuru tarihinden itibaren en geç iki ay içinde yapılacak.
          
Konseye davet, toplantı tarihinden en az bir ay önce gündem ile birlikte üyelere gönderilecek.
          
Konsey, üye sayısının yarısından bir fazlasının katılımıyla toplanacak. İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanmazsa, toplantı iki ay içerisinde yapılacak ve toplantı yeter sayısı aranmayacak.
        
Konsey, gündemindeki konuları görüşerek karara bağlayacak. Kararlar, oylama anında hazır bulunanların oy çokluğu ile alınacak. Oyların eşit çıkması halinde Başkanın oy kullandığı taraf çoğunluk sayılacak.
         
Kararların alınmasında açık oylama yapılacak. Oylama sonucu alınan kararlar divan başkanlığınca toplantı tutanağına geçirilecek.
           
Konsey gündemi Başkan tarafından belirlenecek. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce; Konseyde temsil edilen kuruluşlardan en az beş tanesinin, başkanlığa yapılan yazılı ve gerekçeli başvurusu üzerine, Konsey üyelerinin kabul etmesi halinde gündeme madde eklenecek.
         
Gündemde yer verilecek hususlar ; yönetmelikte ; toplantı divanının oluşması için bir başkan yardımcısı ile toplantı tutanaklarını düzenleyecek iki katip üyenin seçilmesi, toplantı tutanaklarının yazılması ve imzalanması yetkisinin divana verilmesi, Konsey gündemiyle ilgili rapor, tebliğ ve diğer belgelerin okunması, tartışılması ve kararların alınması, Konseye katılan tüketici örgütleri temsilcileri arasından Reklam Kurulunda görevlendirilecek üyenin seçilmesi ve tüketicinin korunması ile ilgili diğer hususlar olarak sayılmış bulunuyor.
         
Divan; Başkan ile Konseye katılan temsilciler arasından Konsey tarafından seçilen bir başkan yardımcısı ve iki katip üyeden oluşacak.
         
Divan; Konseyi gündeme uygun olarak yönetmek, oy sayımı yapmak, görüş ve öneriler ile alınan kararları açıklamak, bunların tutanağa kaydedilmesini sağlamakla görevli bulunuyor.
         
Bu Yönetmeliğin uygulanmasından kaynaklanan giderler, Bakanlık bütçesinden karşılanacak..
         
Yeni düzenleme ile, 1/8/2003 tarihli ve 25186 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tüketici Konseyi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmış bulunuyor..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. Sibel Baysal Arşivi