TÜRK DÜŞMANLIĞI

Meclis Çözüm Komisyonu’nda bir milletvekilinin ağzından “Türk Bayrağı” lafı çıkınca Kürt kökenli AKP Milletvekili Mehmet Metiner hışımla o milletvekilinin üstüne yürüyor ve  diyor ki:”Ne Türk Bayrağı be? Türkiye Bayrağı desene.Her şeyi Türkleştiriyorsunuz!”
Bu bir korku mudur,aşağılık duygusu mudur,ırkçılık mıdır,utanmazlık mıdır yoksa Türkiye’de, Türk yurdunda Türk’e  düşmanlık mıdır?
Türkiye’de milletvekili mertebesine dek ulaşmış olan bu adam,neden bir Türk’ün “Türk Bayrağı” demesine,bağımsızlığın ve namusun simgesi olan bayrağını sahiplenmesinden gocunur? Benzer tutum içinde olan aydınlarımız da var.PKK’ye muhabbet duyan,Türklük’ten nefret eden bu hainler,Türk düşmanlığında Kürtçüler’le yarışıyorlar.Son zamanlarda azgınlaşan Türk düşmanlığı,ulus devlet düşmanlığının bir yansıması.
Biz Kürt yurttaşlarımızın Kürt dili,Kürt folklorü,Kürt tarihi demelerine kızıyor,buna engel  oluyor muyuz? Onların Kürtlüklerine düşmanlık gösteriyor muyuz? Onlar da bıraksınlar bu coğrafyada yaşayan halkların büyük çoğunluğunu oluşturan bizler de Türk olduğumuzu;bayrağımızın,devletimizin,dilimizin,tarihimizin olduğunu özgürce söyleyebilelim.Bu değerlerimizle övünebilelim. Bayrağımızın Türk Bayrağı olduğunu,devletimizin adının ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti”olduğunu gururla haykırabilelim.
Büyük Atatürk’ün de dediği gibi “Türk,Türkiye Cumhuriyetini kurandır.”Burada adı edilen Türklük,etnik değil siyasal bir kavramdır.Ulusal devletimiz Türk’ü de,Kürt’ü de,Laz’ı,Çekez’i,Boşnak’ı da kucaklıyor.Bu halklardan hiçbirini dışlamıyor.Bu nedenle Kürt de,Arap da,Laz da Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olduğunu söylemekten çekinmemelidir.Türkiye Cumhuriyet yurttaşı olmak bir onur,bir şereftir.Çünkü bizim yurdumuz dünyanın en güzel ülkelerindendir.Bizim insanımız “çalışkandır,zekidir” Dünyada ilk kurtuluş savaşını veren biziz.Atatürk gibi bir liderimiz,çok zengin kültürümüz,uygarlık dolu bir geçmişimiz var.Bunlar bizim ortak değerlerimiz.
Bu nedenlerden dolayı Türk olmakla,Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmakla gurur duymalıyız.Çanakkale Zaferi’ni başaran,Kurtuluş Savaşı Destanı’nı yazan,Cumhuriyeti kuran,devrimleri yapan Anadolu halkıyız biz.Biz öncüyüz,kurucuyuz.Çanakkale’deki 250 bin şehit mezarından büyük çoğunluğu Türk’tür.Kurtuluş Savaşı’nda şehit olanların içinde Kürt,Boşnak,Arap,Çerkez olsa da bunların da büyük çoğunluğu Türk’tür.Bu nedenle,farklı kimlikteki  bu yurttaşlarımız da bu kahramanlıklarıyla övünebilirler,övünmelidirler.Bu,haklarıdır.
Değişik kimlikten yurttaşlarımızın,kahramanlıklarla dolu tarihimizin yazılmasında,Cumhuriyetin kurulmasında büyük katkılarının olduğunu yadsıyan yok.Bu böyle olduğu halde bu kardeşlerimizin ortak tarihimize hakaret etmeleri,kanla irfanla kurduğumuz Cumhuriyetimize saldırmaları,Atatürk’e ve şanlı bayrağımıza  saygısızlık etmeleri mazur karşılanamaz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi