YAHUDİ OYUNU

Uluslararası sularda seyreden Mavi Marmara’yı  basarak 9 yurttaşımızı hunharca katleden İsrail,yaptığı bu hukuksuzluğu telafi etmek ve vicdanını rahatlatmak için özür dilemedi Türkiye’den.İsrail’in özrü,Türkiye’nin yürüttüğü kişilikli diplomasinin ve derinlikli dış politikanın sonucu da değildi.Erdoğan’ın, Öcalan’la başlattığı barış görüşmeleri  nedeniyle  kamuoyu desteğinin düştüğü  bir sırada gelen Amerikan patentli İsrail özrünün amacı, Erdoğan’ın düşen kamuoyu desteğini artırmak ve onun Arap dünyasındaki prestijini yükseltmek yanında asıl neden,İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ve ABD Savunma Bakanı’nın da dediği gibi  Suriye’ydi.
İsrail Suriye’ye saldırı hazırlığı içindeydi.Nasıl ki ABD Irak’ı, ”Saddam’ın elinde nükleer silah var” diye yerle bir etti idiyse aynı oyun bu kez Suriye için oynanıyordu.İsrail,“Suriye’nin elinde kimyasal silah var.Bunun Hizbullah’ın eline geçmesi önlenmelidir” yalanını kullanarak Suriye’ye saldırının yapay gerekçesini oluşturmaya çalışıyordu.Gerçi  İsrail,Esad’a karşı asilere lojistik destek veriyordu ama bunu Erdoğan gibi açıkça yapamıyordu. Gelinen noktada İsrail,Suriye’ye alenen saldırmak  için Türkiye’nin desteğine gereksinim duydu,bu nedenle Türkiye’den özür diledi.
Başka nedenleri de vardı İsrail’in Türkiye’den özür dilemesini gerektiren.Onlar da şunlardı:
1-İsrail’in,Doğu Akdeniz’de bulduğu doğalgazı Avrupa’ya ulaştırabilmesi için Türkiye’nin oluruna,en azından sessiz kalmasına ihtiyacı vardı.İsrail bu desteği elde edebilmek için Türkiye’yle sorunlarını çözmeliydi.Bu nedenle özür diledi.
2-İsrail,kurulmasına öncülük ettiği Kürdistan’dan payına düşecek olan Musul-Kerkük petrolünü,Ceyhan-Kerkük boru hattıyla Hayfa limanına taşıyabilmek için Türkiye’ye muhtaç olacaktı.Bu önemli avantajı da elde etmek için Türkiye’den özür diledi.
3-İsrail,Filistin için ölümü göze alabilen ve bu uğurda İsrail’le ölümüne savaşan Hamas terör örgütünden çekinmektedir.Bu örgütün İsrail’i taciz etmemesini ve İsrail’i tanımasını istemektedir.Bu konuda Hamas’a baskı yapabilecek ismin Erdoğan olduğunu bildiği için Türkiye’den özür diledi.
Yahudi oyunu derken,anlatılmak istenen bunlardır.
İsrail özrünün arka planındaki bu nedenleri perdeleyerek özrü,yürüttüğü derinlikli dış siyasetle  izaha çalışan ve bunu iç politika malzemesi olarak kullanan Erdoğan,muhalefetin beceriksizliğinden yararlanarak bu konuda oldukça başarılı oldu.Yani aleyhine olan bu durumu lehine çevirdi.
İdeoloji partileri için bu zor bir iş değildir.Rol çalmak ya da psikolojik savaş yürütmek ideolojik partiler
 için ne kadar kolaysa, kitle partileri için o denli zordur.Çünkü onlar,dünyada ve ülkelerinde olup bitenleri doğru okuyamazlar.
Muhalefet partilerimiz bu yüzden hep AKP’nin peşinden sürükleniyor,bu yüzden AKP’nin belirlediği gündemin tutsağı oluyorlar.Üstelik,AKP’nin gündemini de doğru dürüst yorumlayamıyorlar.
Allah,muhalefetin de hayırlısını versin!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi