YARIN YOK, GÜN BU GÜN

Geleceğimizin olup olmadığını bilmeden, gelecek için yaşayıp, çalışıyoruz. Bunu yaparken de, şu anda elde edebileceğimiz mutluluğu kaçırıyoruz. Oysa ki, hepimiz biliyoruz, belki de yarın hiç olmayacak.

Seviyor musun ?, Özledin mi?, Gitmek mi istiyorsun?, Özür mü dilemek istiyorsun?, Affetmek mi istiyorsun? Neden bekliyorsun o halde? Ne söyleyeceksen, şimdi söyle. Yarın yok!
Bazen, çok beğenerek bir giysi veya ev eşyası alıp, saklarız. Özel bir gün olmasını bekleriz giymeyi ya da kullanacağımız gün için. Saklamayın,  o gün belki de hiç olmayacak. Dün yok, yarın yok sadece bugün var.
Çok yakın bir zaman içinde, başıma gelen olayı anlatayım size. Evde bir takım işlerim vardı. İş yapacak olan kişinin fiyat vermek için, eve gelip bir şeylere bakması gerekiyordu. Birkaç güne kadar arayacağımı söyleyip, kapattık telefonu. Aradan iki gün geçti, sabah saatlerinde telefonu çevirdim.
Adını söyleyip, günaydın dedim. Karşı taraftaki ses, kendisinin, daha önce görüştüğüm kişinin oğlu olduğunu söyledi. Ben durumu izah edip, onunla görüşmem gerektiğini söyledim. Hattın diğer ucundaki kişi birden ağlamaya başladı ve babasının sabah öldüğünü söyledi. Kalakaldım telefon elimde, ne diyeceğimi ve ne söyleyeceğimi bilemiyordum. Ne diyebilirdim ki? Sadece “başınız sağolsun, çok üzgünüm.” diyebildim. Çünkü, sözün bittiği yerdi orası. Daha birkaç gün öncesine kadar plan yapıp, sonra birden kaybolmak nasıl bir şeydi ki? Bir kez daha anlatmaya çalışıyordu hayat işte; “Yarın yok, bugün var.”
Yaşamayı öğrenemiyoruz bir türlü. Öyle olsa ne olur, böyle olsa ne olur diye düşünüp duruyoruz. Fazla vaktimiz yok, bizi bekleyen bir şey de yok. An var... 
Yaşanacak, yapılacak ne varsa ertelemeyin, söyleyeceğiniz sözler varsa bu gün söyleyin. Gün bu gündür, yarın her şey için çok geç…
***
“Dün, dünle gitti cancağızım!
Her gün yeni bir yerden geçmek ne iyi,
Her gün yeni bir yere konmak ne güzel,
Bulanmadan, donmadan akmak ne ala!
Dün, dünle gitti cancagızım!
Neler söylemek gerekirse düne ait,
Bugün yeni şeyler söylemek lazım."
Mevlana
Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi