Sarıkamış Şehitleri Beylikdüzü'nde anılacak

Sarıkamış Şehitleri Beylikdüzü'nde anılacak
Beylikdüzü’nde bir çok ilke imza atan ilçenin tanınmış işadamlarından Metin Karayazı önderliğinde kurulan Sarıkamış Platformu; Sarıkamış Şehitleri için bir anma programı düzenleyecek...
 26 Aralık tarihinde Beylikdüzü Vali Muammer Güler Sosyal bilimler Lisesi Çok Amaçlı Spor salonunda gerçekleşecek anma programında, Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü Milli Eğitim müdürlüğü, Beylikdüzü Kayak ve Yüzme Kulübü, Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği, AREV Vakfı, KÜLSAT gibi kurumlar görev alacak.

Beylikdüzü’nde bulunan Eğitim kurumlarında Sarıkamış Ruhu isimli kompozisyon yarışması yapılması ve etkinlik tarihinde dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi kararlaştırılırken, ödül ve etkinlik sponsorluğunu Beylikdüzü ilçesi kurucu başkanı ve AREV Vakfı başkanı Vehbi Orakçı üstlendi. Tanıtım ve geceye katılım ile ilgili haber ve reklam ayağında görev almayı üstlenen Türkiye Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün, belirlenen tarihe kadar, organizasyon hakkında tanıtım çalışmalarını başlattığını dile getirdi. Kültür ve Sanat ayağında bulunan KÜLSAT Başkanı Nurettin Küçükmotor, hazırlayacakları Tiyatro gösterisiyle katılımcıların ruhlarında görsel bir şölen ile Sarıkamış’ı yaşatacaklarını belirtti. Kahvaltılı toplantıya katılan Beylikdüzü Sivaslılar derneği başkanı ve Tuna Tekstil yönetim kurulu başkanı Halit Tuna, kurucular kurulunda bulunduğu platforma her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Beylikdüzü AREV Vakfında düzenlenen basın toplantısıyla, bir araya gelen SARIKAMIŞ PLATFORMU kurucu üyeleri çalışmalar hakkında basına bilgi verdi. Platform başkanı Karayazı, “ Vatan İçin ölüme giden Yüz binlerce askerimizi anmak onların ruhlarını yaşatmak için kurduğumuz platform bu yıl 2. Etkinliğini düzenleyecektir. Amacımız Türkiye’nin her ilinden şehitlerin olduğu Sarıkamış, Türkiye’nin her ilinde anılsın istiyorum” dedi.

YBBD Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.