ZULMÜ KUTSAMAK…

Son yıllarda mantar gibi biten araştırma şirketlerinden birine  eylül ayında yaptırılan kamuoyu araştırmasına göre,Gezi Direnişi’nden sonra AKP‘nin oyları güya artmış.Malum Araştırma şirketinin ortaya koyduğu akla ziyan bu sonuç,Türk insanının aklıyla,vicdanıyla alay etmek değilse eğer siyaset ve sosyoloji bilimine hakarettir.

OYU NİYE ARTSIN?
Basit kuraldır.Bir insan iyi,doğru,yararlı bir iş yaparsa olumlu sonuç alır;takdir görür.Kötü ve yanlış yaparsa kınanır;zarar görür.Görmelidir.Bu,eşyanın doğasına uygun bir durumdur.
Gezi direnişçilerinin ortaya koyduğu ve dünyaya gösterdiği gerçekliği,haklılığı,Tuncel Kurtiz’in deyişiyle güzelliği  görmezden gelerek onların üstüne tomalarla,sopalarla,gaz bombalarıyla,biber gazıyla giden bir iktidarın oyları nasıl olur da artar?
“Hukuksuzluğa ve gericiliğe son” diye haykıran,daha fazla özgürlük,daha fazla adalet isteyen çevreye duyarlık gösteren  gençlerin üstüne satırlarla saldıranları görmezden gelen bir hükümetin oylarının arttığı söylenebilir mi?
Dünyanın en masum,en barışçıl gençlik eylemi olarak alkışlanan Gezi Direnişi’ni orantısız güç kullanarak ezmeye kalkan,bu direnişe katılanlardan 7’sinin ölümüne neden olan,12’sinin gözünü kör eden,yüzlercesini yaralayan,binlercesine terörist muamelesi yaparak gözaltına alan bir iktidarın oyları niçin artsın? Böyle bir şeyin olması nasıl düşünülebilir?

BASKIDAN KİM HOŞLANIR?
Anayasa’dan doğan gösteri ve yürüyüş haklarını kullandıkları için aylar süren polis baskınlarıyla gözaltına alınıp tutsak edilen yurtseverlere reva görülen zulümlerden dolayı bir iktidarın oylarının  artması düşünülebilir mi?Halkımız çıldırdı mı ki? Zulümden keyif alan birer mazoşist mi oldular da,baskı  ve eziyet gördükleri hükümete alkış tutsunlar?
Yemeyip yedirerek,giymeyip giydirerek  büyüttükleri,bin bir güçlükle okutmaya çalıştıkları gözbebeği çocuklarının sokak aralarında kıstırılıp öldürülmelerini tevekkülle mi karşıladılar da hükümetin oyları arttı?
Bin bir haksızlığın,adaletsizliğin yaşandığı “Gezi Direnişi’nden sonra hükümetin oyları arttı” demek,halkımız ölümleri ve öldürmeleri haklı buluyor,zulmü alkışlıyor demek.Ne kadar biber gazı,gaz bombası,cop,toma,akrep,sopa o kadar fazla oy demek.

DİLSİZ ŞEYTANLAR
Bir araştırma şirketi,ülkede cereyan eden ve halkın hayranlıkla izlediği,desteklediği  bir siyasi-sosyal olayın üstüne acımasızca giden bir iktidarın,bu tutumundan dolayı oylarının arttığını söyleyebiliyorsa,orada gerçekleri söyleme özgürlüğü  bitmiş,vicdanlar baskı altına alınmış,korku imparatorluğu ülkeyi teslim almış  demektir.
   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi