İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Ömrümün 60 yılında coşkuyla kutlanan cumhuriyet bayramlarını 23 Nisanları 19 Mayısları Türk ulusunun makûs talihini yendiği büyük taarruzun yıl dönümü olan ve Türk askerinin şeref ve onur günü 30 AĞUSTOS bayramlarını hatırlıyorum. Hatırlamadığım çocukluk dönemimde de bu bayramların kutlandığını biliyorum.                                                               
Her milletin birlik beraberliğini pekiştiren bağımsız bir ulus olma yolunda verdikleri savaşların sonunda ulaştıkları mutlu sonu simgeleyen günler o milletler için müstesna günlerdir.
Gelecek nesillere varoluş nedenlerini aktarmada araç olan bu günlerde ülkelerin kuruluşunda mücadele eden emeği ve gayreti geçen bu uğurda ölen insanların anısını yaşatmak için bu özel günlerde çeşitli resmi gayri resmi kutlamalar yapılır. Bir günde olsa toplum tek düze yaşantısından uzaklaştırılıp geçmişine nereden hangi koşullarda bu günlere geldiği insanlara hatırlatılır. Günün anlam ve önemine binaen eğlenceler düzenlenir.
Demokrasi çoğunluğun azınlığı yönettiği ancak azınlığın haklarının da korunduğu hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir sistemin adıdır.
Bir ülkede halkın çoğunluğunun oyu ile iktidar olabilirsiniz. Halkın iradesinin tartışılması adil tarafsız yapılan seçimlerle tecelli etmişse ülkeyi yönetme yetkisi almış insanların meşruiyeti de tartışılamaz.
Ancak size ülkeyi yönetme yetkisi veren insanlara karşı açık dürüst şeffaf olmak zorundasınız. Eğer bu ülke geçmişte emperyalizme karşı savaş verilerek milyonlarca insanın canı ve kanı pahasına kurulmuşsa bu uğurda şehit olanların gazi olanların anısını yaşatmak onlara saygı duymak zorundasınız.
Geçmişini unutanın geleceği olamaz.70-80 yıldır kutlanan bayramları milli günleri o bayramların gerekçelerini inkar edecekseniz bu bayramlar çok fazladır gereksizdir ülke de bir kurtuluş savaşı verilmemiştir. Bu topraklar uğruna kimse şehit olmamıştır diyorsanız TBMM çoğunluk elinizdedir. İstediğiniz yasayı bir saatte ellerin kaldırılıp indirilmesiyle geçiriyorsunuz. Ulusal kurtuluş savaşının yüce önderi Atatürk’ün heykellerine gidilip saygı duruşunda bulunulmasını çelenk konulmasın hazmedemiyorsanız bayramları kaldırmak istiyorsanız bunu açıkça millete çıkıp söyleyin. Her bayramda hastalanmak ülke dışına kaçmak hava muhalefetini öne sürmek çeşitli bahaneler üretmek yerine istemediğinizi mertçe ilan edin. Bu gün ülkenin bir çok yerinde devlet görevlileri ile halkı karşı karşıya getiriyorsunuz. İdareciler bayramları çelenkleri yasaklıyor halk zorla bayram kutluyor. Bir iktidar halkı zorla itaatsizliğe sevk eder mi?
Her konuda olduğu gibi birlik beraberliğin pekiştirildiği barış ve kardeşlik türkülerinin söylendiği bağımsız bir ulus uğruna şehit olanların ruhlarının yad edildiği bayramlar da iç barış yerine kavga gününe dönüştürülmektedir.
Tuttuğunuz her şey elinizde kalıyor. Açılım barış kardeşlik projesiyle yola çıktınız ülkeyi parçalanma noktasına getirdiniz. Sıfır sorunla komşuluk ilişkileri dediniz tüm komşularla düşman hale getirildik. Darbe teşebbüsü varmış dediniz TSK.nin moral motivasyonunu bitirdiniz.Türk ordusu küskünler topluluğu haline geldi.Yönetim kadrolarındaki huzursuzluk en alt kademeden en üst kademeye kadar ulaştı.Sevgi saygı disiplin birlik beraberlik ülke için canını ortaya koymakta neden niçin niye sorgulamaları ikilemleri oluştu.Birileri çıkıp 700-800 militanla 400 km.kontrol ediyoruz diyorsa buraya nasıl gelindiği ve nereye gittiğimiz sorgulanmalıdır.
Sözün özü şudur. Çıkın milletin önüne Atatürk heykellerini yıkıyoruz bayramları kaldırıyoruz bu ulus kurtuluş savaşı vermemiştir şehit mehit yoktur dini bayramlar dışındaki tüm bayramları yasaklıyorum diyebilecek cesaretiniz varsa  durmayın uzatmayın yapın bunu da görelim sonunuzu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi